25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Sydnärkenytts vänner träffades med sång

Det fanns mycket att samtala om när Sydnärkenytts vänner träffades.Det fanns mycket att samtala om när Sydnärkenytts vänner träffades.

Sydnärkenytts egen vänförening träffades på onsdagkvällen för information och trivsamheter över en bit mat. En ny organisation är på G fick ett 50-tal deltagare veta innan kvällens musiktävling avgjordes.

Sydnärkenytt - tidning, webbidor och närradio - drivs av föreningen Kanal Regional vars ordförande Per Halldin kom direkt från Hindersmässan för att hälsa välkommen till träffen med Sydnärkenytts vänner.  Till Stureplataset hade kommit intresserade från alla fem kommuner där vi har verksamhet. De fick höra om föreningens planer att bilda ett bolag för att fortsätta arbetet med att ge Sydnärkeborna nyheter av skilda slag.

Att Sydnärkenytt lever och levererar visar siffrorna från 2018 - drygt 2 500 artiklar, notiser och TV-inslag har publicerats liksom ett antal radioprogram. Antalet besök på webbsidorna är enligt Google Analytics en  bra bit över en miljon. Givetvis ett strålande resultat.

Buffén var en given succé.
Christer Folkesson visade fingerfärdiga konster på sin Gretschgitarr under framträdandet.
Urval av nyheter

Anders Björk och undertecknad hade gjort ett urval av de nyheter som fått många kommentarer under året: Från täckningen av Kvarnpshögen (som till slut ställdes in) till ett skrotat övergångsställe som väckte ramaskri. Stort som smått. Givetvis  belystes även valresultatet i Sydnärke.

Efter församlingens nedslag i den uppdukade buffén vidtog en musikkunskapstävling med fina priser.

För avslutningen svarade Folkessonss gitarrer som sjöng och spelade sig igenom ett antal gamla godingar till publikens uppmuntrande applåder.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-01-23 22:23
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.