Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
25 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Sydnärkenytt har landat - nu i din brevlåda

I oktobernumret finns bland annat ett reportage från helikopterskolan i trakterna kring Sköllersta och Pålsboda. Foto: LG MånzonI oktobernumret finns bland annat ett reportage från helikopterskolan i trakterna kring Sköllersta och Pålsboda. Foto: LG Månzon

Nya numret av papperstidningen Sydnärkenytt landar nu i Sydnärkebornas brevlådor. I oktobernumret kan du läsa om allt ”mellan himmel och jord”, som det brukar heta.

Avdelningen för jorden: Torvkris kan stoppa jordindustrin. Jo, torvindustrin känner oro därför att det blivit allt svårare att få tillstånd att ta upp torv.

Avdelning himmel: Reportage från Sydnärkes enda helikopterskola. Det visste du kanske inte? Att det finns en sådan utbildning i krokarna kring Sköllersta och Pålsboda.

Blandad kompott

Det är en blandad kompott av nyhetsreportage i senaste numret. Som exempel: Train Alliance mångmiljonsatsning på en ny underhållsverkstad i Hallsberg, om byn Björnhammar (som försvann och kom tillbaka!), skrattkampen i Sköllersta, om den gamla Mariedammsbussen som renoveras av ett antal eldsjälar. Och om en ovanlig företagsidé: nämligen besiktning av vattentorn. 

Det är också premiär för en ny reportageserie i tidningen: Småstadsliv. Vardagsjournalistik brukar det kallas, där vardagslivet i en ort skildras. Vad gör folk en vanlig dag? Vart är alla på väg? Första besöket blev Askersund, och fler orter står på tur. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-29 13:00
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.