Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Sydnärkeman dömd för misshandel

De bilburna ungdomarna från Sydnärke samlades på olika parkeringar vid industriområdet vid Pilängen i Örebro. Det var lördag den 1 december 2018. En ung man, som tidigare haft ett förhållande med en flicka, sökte upp flickans nya pojkvän. Han var förgrymmad över hur hon blivit behandlad av nya pojkvännen.

Han gick fram till den bil där nya pojkvännen befann sig, tog ett stryptag runt halsen och drog ned denne. Sedan slog han också några kraftiga knytnävsslag i ansiktet på den nya pojkvännen.

Flera vittnen såg vad som inträffade och en ambulans kallades till platsen.

Nu har det rättsliga efterspelet kommit. Den 22-årige unge mannen från Sydnärke döms för misshandel. Normalt sett borde han ha fått två månaders fängelse, men med beaktande av att det har förflutit en lång tid sedan brottet begick och att han var 19 år vid tillfället väljer tingsrätten att döma honom till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst (det motsvarar en månads fängelse).

Sydnärkebon ska också betala 19 875 kronor i skadestånd till den han misshandlade, och dessutom 800 kronor till Brottsofferfonden.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-08-03 6:59
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.