Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
27 January 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Sydnärkebo körde rattfull och voltade med bilen

Den 22 oktober 2019 stoppade polisen en bilist sedan man misstänkte att föraren var drogpåverkad. Ett blodprov visade att föraren, en 40-årig kvinna från Sydnärke, hade amfetamin i kroppen. Kvinnan säger själv att någon måste ha hällt amfetamin i hennes kaffe den morgonen, och den narkotika som polisen hittade i hennes kläder hade hon ingen kännedom om, hennes byxor ska enligt henne varit lånade.

I början av året, den 11 januari, var kvinnan ute och körde igen; denna gång var hon rejält berusad av alkohol. Hon körde fort och vingligt på Hardemovägen, så vingligt att hon till slut körde av vägen och voltade med bilen. När polisen kom till platsen vägrade hon att komma ur bilen. När poliserna förde ut henne gjorde hon motstånd.

Polisen grep kvinnan ytterligare en gång när hon var ute på Hallsbergsvägen och körde bil: det var den åttonde april.

Nu har kvinnan dömts för rattfylleri, grovt rattfylleri, två fall av olovlig körning, våldsamt motstånd och narkotikabrott. Eftersom den 40-åriga kvinnan inte säger sig vara i behov av någon vård eller behandling väljer tingsrätten att döma henne till tre månaders fängelse. Hon ska också betala 400 kronor för provtagningen och 800 kronor till Brottsofferfonden. (KHt)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-12-26 10:49
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.