28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Sydnärkekvinna dömd för grov misshandel

Den nionde januari gick en 21-årig kvinna från Sydnärke förbi ett gäng ungdomar. Någon av ungdomarna sa något som hon uppfattade som nedsättande. Hon tog då fram en kniv och gick fram till en mot ungdomarna och stötte kniven i honom.
Nu har kvinnan dömts för grov misshandel till fängelse i två år och sex månader.

Det var fyra gymnasieungdomar som stod på trottoaren på Väster i Örebro. Den 21-åriga kvinnan från Sydnärke och hennes kompis gick förbi när någon av ungdomarna sa något i stil med:

–  Vad går du på?

Det här fick kvinnan att tända till. Hon plockade fram en kniv med ett fem-sex centimeter långt blad och gick fram till ungdomarna. Sedan gick allt mycket fort och berättelserna om vad som egentligen hände går isär.

Den 21-åriga kvinnan hävdar att hon blev attackerad, dragen i håret och att det var när hon försökte freda sig som kniven hamnade i bröstet på en av ungdomarna.

De fyra ungdomarna berättar hyggligt samständigt om hur kvinnan från Sydnärke kommer fram med dragen kniv. En av ungdomarna säger åt henne att ta bort kniven. Istället blir det en attack och ett tumult som är över på några sekunder.

När rättegången genomfördes nyligen ville åklagaren att den 21-åriga kvinnan skulle dömas för försök till mord. Åklagaren menade bland annat att knivhugget mot bröstkorgen var livsfarligt och att det bara var tillfälligheter som avgjorde att den knivhuggne klarade sig utan allvarligare men. Knivhugget träffade i bröstet och gick in i den yttre delen av lungan.

Tingsrätten konstaterar att det handlade om ett kort händelseförlopp, att det inte var överlagt och dessutom var kniven en fällkniv med ett förhållandevis litet blad.

Därför döms den 21-åriga kvinnan från Sydnärke för grov misshandel. Hon döms till fängelse i två år och sex månader. Hon ska också betala 43 800 kronor i skadestånd till den hon mishandlade. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-24 7:57
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.