15 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Elev försökte tända hästens täcke

När den första eleven kom till naturbruksgymnasiet Kvinnerstaskolan tidigt på morgonen den 19 februari förra året såg hon att flera stängsel i hästhagarna var sönderklippta. Och eleven upptäckte också att någon försökt tända eld på ett hästtäcke som satt på en häst inne i stallet.

Misstankarna gick snart mot en kvinnlig elev från Sydnärke som hade haft en konflikt med hästens ägare. Problemet var att ingen sett själva händelsen.

Efter hand kunde polis och åklagaren lägga ett pussel där man konstaterade att eleven från Sydnärke varit på plats när branden uppstod. Det kunde man kartlägga bland annat via hur eleven hade åkt buss. Man kunde också via DNA på de tändstickor som fanns på platsen se att de matchade elevens DNA.

När saken togs upp av domstol nyligen frias eleven från misstankarna om mordbrand. Tingsrätten konstaterar att hästtäcket var svårt att få att brinna och att det därför inte var särskilt stor sannolikhet att elden skulle sprida sig.

Däremot döms eleven från Sydnärke för djurplågeri och skadegörelse. Hon döms till skyddstillsyn och ska underkasta sig den psykiatriska behandling som kriminalvården anser är lämplig. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-26 18:49
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.