Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Sydnärkebor dömda för rån och misshandel

Den 21-åriga kvinnan lockade den före detta pojkvännen att komma till hennes lägenhet för att göra upp en gammal skuld. Det här var den 28 oktober förra året. Kvinnan och hennes syster släppte in ex-pojkvännen i trappuppgången. Där möttes han av två maskerade män från Sydnärke som brutalt förde upp honom i en lägenhet. Trots maskeringen kände mannen igen de båda männen. De var systrarnas nya pojkvänner.

Ex-pojkvännen tvingades ner på golvet, där fick han ta emot sparkar och slag. Hans mun tejpades också med silvertejp och en kniv visades fram. De två männen ville ha pengar. De tvingade av ex-pojkvännen hans mobiltelefon, fick honom att lämna ut bankkoder och att swisha över de pengar han hade på kontot. De tvingade också honom att ringa till sin mamma och förmå henne att skicka över 500 kronor som de genast la beslag på.

Misshandeln och hoten pågick under närmare en timme innan mannen fick gå fri.

Nu har de fyra inblandade personer dömts för brotten mot expojkvännen:

En 23-årig man från Hallsberg döms för olaga frihetsberövande och rån till fängelse i två år och tre månader.

En 19-åring från Kumla döms för olaga frihetsberövande och rån till fängelse i ett år och nio månader. I domen ingår också att 19-årigen körde rattfull den 29 mars förra året. Då körde han så vårdslöst över en refug och mot en lyktstolpe så att bilen skalades av på ena sidan. Det innebar också att en av passagerarna fick armen avsliten.

Ex-flickvännen, en 21-åring, döms för olaga frihetsberövande och rån. Hon döms till fängelse i ett år och sex månader. Enligt tingsrätten är hon den som lockat ex-pojkvännen till lägenheten och trots att hon inte var med inne i lägenheten måste hon ha varit medveten om det som inträffade där.

Ex-flickvännens syster, en 18-åring, döms för medhjälp till olaga frihetsberövande. Hon döms till skyddstillsyn. Att hon klarar sig från fängelse beror bland annat på att hon suttit i häkte sedan den 28 oktober fram till rättegången den 30 december.

De fyra dömda ska också betala skadestånd till ex-pojkvännen. De båda männen från Sydnärke ska betala 30 000 kronor vardera, och systrarna ska betala 15 000 respektive 10 000 kronor i skadestånd till ex-pojkvännen för den kränkning de utsatt honom för.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-01-28 10:29
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.