Gå till innehåll
Sydnärke

Sydnärkebo satte kniv mot halsen på hustrun

Publicerad: 19 January 2021 9:55

Paret i Sydnärke har varit gifta i många år. Då och då har maken återfallit i ett missbruk av alkohol. Så var det den femte december förra året när hustrun kom från jobbet. Hon såg att hennes man var berusad när hon kom hem från jobbet. På kvällen gick hon in i gästrummet och la sig, hon låste dörren.

Senare på natten hörde hon hur mannen med våld tog sig in genom den låsta dörren, och han gick fram till sin hustru och höll en kniv mot hennes hals. Samtidigt sa han att han skulle ha ihjäl henne.

Två dagar senare, den sjunde december, blev den berusade mannen våldsam igen. Han tog strypgrepp på hustrun flera gånger, vid ett tillfälle sparkade han också på hennes ben så hon föll omkull.

Hustrun fick nog och ringde polisen. De kom och kunde gripa mannen, och sedan dess han också suttit häktad.

Nu har mannen också dömts för misshandel och olaga hot. Tingsrätten ser allvarligt på att den 60-årige mannen utövat våld och hot i en nära relation. Därför döms han till sex månaders fängelse och han ska betala 30 000 kronor i skadestånd till hustrun. Tingsrätten beslutar också att han ska bli kvar i häktet tills han ska avtjäna fängelsestraffet. (KHt)

Annons

Nyheter