05 December 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Sydnärkebo frias från misstankar om rattfylleri – låg under fyrhjuling

Tidningsbudet i Sydnärke mötte tidigt på morgonen en fyrhjuling som färdades på den smala vägen. Det var den 28 juni i år. När tidningsbudet körde tillbaka några minuter senare såg han att fyrhjulingen kört i diket, och under ena hjulet låg en man fastklämd.

Ambulans och polis kallades till platsen och tog hand om mannen; det visade sig att han hade 1,87 promille alkohol i blodet.

Mannen åtalades för grovt rattfylleri, ett brott som han varken kunde erkänna eller förneka. Han berättade att han varit på fest och druckit en hel del, men hur han hamnat under fyrhjulingen hade han ingen aning om.

Tingsrätten konstaterar att det är mycket som talar för att det var mannen som körde fyrhjulingen, men man kan inte utesluta att det kan ha varit någon annan som körde fordonet och som sedan försvann från platsen. Tidningsbudet såg inte om det var en eller flera som färdades på fyrhjulingen.

Därför frias mannen från misstankarna om grovt rattfylleri. (KHt)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-11-17 9:52
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.