Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
18 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Sydnärkebo valdes till
ordförande för Strängnäs stiftsfullmäktige

När det nyvalda Stiftsfullmäktige i Strängnäs Stift samlades för ett konstituerande sammanträde valdes Niklas Nilsson (S) från Hallsberg till ordförande. Det ska vara första gången någonsin som en kyrkopolitiker från Sydnärke valts till detta uppdrag.

– Jag är tacksam och stolt över detta uppdrag, och jag kommer med glädje att svinga klubban under de kommande fyra åren, säger Niklas Nilsson i ett pressmeddelande.

Niklas Nilsson Niklas Nilsson

Socialdemokraten Niklas Nilsson har trots sin relativt låga ålder lång erfarenhet av kyrkopolitik och har bland annat varit ordförande såväl i kyrkofullmäktige som i kyrkorådet i Hallsbergs församling och sammankallande i stiftsstyrelsens utskott för kyrkoantikvarisk ersättning. Mandatperioden 2014-2017 var han ledamot av Kyrkomötet, Svenska Kyrkans högsta beslutande organ. I stiftsfullmäktige har han varit ledamot sedan kyrkovalet 2009. I de tre senaste kyrkovalen har kryssen dessutom räckt för att bli personvald till stiftsfullmäktige.

– Det är klart att det ger extra kraft i uppdraget att känna det stödet från väljarna vid personvalskryss, det är jag tacksam för fortsätter Niklas Nilsson.

Strängnäs stiftsfullmäktige består av 61 ledamöter som utses av medlemmarna genom kyrkovalet. Stiftet utgörs av landskapen Närke och Södermanland och sträcker sig från Laxå i väster till Nynäshamn i öster. Hela Sydnärke tillhör stiftet, liksom större delen av Örebro kommun. (HÖs)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-12-01 13:40
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.