15 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kommuner i beredskap inför flyktingström

Hallsberg har 48 ankomstbostäder

Enligt Migrationsverket kommer nu cirka 5 700 flyktingar per vecka till Sverige och alla kommuner måste vara beredda att ställa upp. Sydnärkes kommunansvariga satt på torsdagen i telefonkonferens med Länsstyrelsen för att få fram ankomstbostäder. Från Hallsberg har man uppgett att 48 platser finns. Under fredagen fortsätter sökandet efter bostäder i Sydnärke.

- Vi ha haft flera olika telefonkonferenser med länsstyrelsen, berättar Lena Dibbern, förvaltningschef i Hallsbergs kommun. Troligen är personer på väg hit under helgen och vi ska göra oss beredda.

Migrationsverket är fullt upptaget med den aktuella strömmen av flyktingar och därför måste alla kommuner se över beredskapen.. Huvudfrågan är vilka möjligheter som finns att ordna ankomstbostäder.

- Vi har uppgett att vi har 48 platser i lägenheter hos Hallbo, säger Lena Dibbern.

"Dammsuger möjligheter"

Enligt  Ulla Lundholm, kommundirektör i Kumla, uppger hon att Kumla inte tagit nåt färdigt beslut än, men att det är bråttom och att de skulle ha telefonkonferens på fredag igen.

- Just nu dammsuger vi alla möjligheter som finns för att ge plats åt nyanlända, säger Ulla Lundholm. (LLz, ABj)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2015-09-25 0:26
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.