03 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Swedbank i Hallsberg Corona-stänger

Swedbank i Hallsberg måste inskränka verksamheten.Swedbank i Hallsberg måste inskränka verksamheten.

Swedbank stänger tillfälligt sitt kontor i Hallsberg på grund av Coronasmittan. Förutom bokade besök hänvisas kunderna till bankens kontor i Kumla där det blir nya köregler.

Beslutet togs på tisdagkvällen av Swedbanks ledningsgrupp i Örebro län och gäller direkt från onsdagen, berättar Sara Karlsson, kontorschef i Kumla och Hallsberg.

- Vi har flera sjukdomsfall, anställda som är hemma och vi måste samla våra krafter, bygga celler, säger hon. Men vi har inga bekräftade fall av Coronasmittad personal. Vi jobbar efter "säkerheten först" och dom som känner sig dåliga av olika skäl stannar hemma av säkerhetsskäl. 

- Men vår verksamhet är samhällsviktig och måste vara igång. Det kommer bli ansträngt framåt OM skolor stänger och personal behöver vara hemma med barn till exempel. Vi gör allt vi kan för att bedriva vår verksamhet med så liten påverkan mot kund som möjligt. 

20 kunder åt gången

De sex anställda i Hallsberg kommer dels hantera bokade besök i Hallsberg dels arbeta i Kumla där Sara Karlsson räknar med ökat tryck.

- Blir det jättetryck i Kumla tar vi bara in 20 personer åt gången så det kan bli köer.

Swedbanks stängning i Hallsberg är tillfällig, understryker Sara Karlsson, helt relaterad till Corona.

Kontoret i Kumla är öppet alla vardagar kl 10-14, torsdagar kl 10-18. (Artikel uppdaterad)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-18 8:59
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.