03 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Ej tillåtet köpa biljett på bussen längre

Från och med imorgon onsdag går det inte längre att köpa biljetter på Länstrafikens bussar i länet. Foto: Lanstrafikn.seFrån och med imorgon onsdag går det inte längre att köpa biljetter på Länstrafikens bussar i länet. Foto: Lanstrafikn.se

Från och med onsdag den 18 mars kommer nya rutiner att gälla för kollektivtrafiken i Örebro län. Nya rutiner vid biljettköp och avspärrade säten närmast föraren är de åtgärder som införs.

Länstrafiken inför nya rutiner på sina bussar till följd av coronaviruset.

"Länstrafiken har ett ansvar att fortsätta ta friska människor till arbete och skola. För att tillmötesgå önskemål från trafikoperatörna inför Länstrafiken nu två åtgärder", skriver man i ett pressutskick. Åtgärderna?

Inga biljettköp på bussar

Sätena närmast föraren spärras av.  Och framförallt, för att minimera kontakten mellan förare och resenärer så kommer inga biljettköp genom betalkortsterminalen hos föraren genomföras på bussarna. 

Pressfoto: PeO Quick.

Endast förköpta biljetter kommer att gälla, det vill säga via app, ombud, reskassa eller periodbiljetter. Dessa biljetter ska i vanlig ordning valideras i biljettmaskinen alternativt visas för föraren.

- För att minimera kontakten mellan förare och resenärer kommer det inte vara möjligt för resenären att köpa biljett ombord av föraren. Det finns så många sätt att köpa biljetter på så jag hoppas att det inte kommer att betyda särskilt stora störningar för våra resenärer, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef.

Periodbiljett kan köpas i webbshopen, hos Länstrafikens kundservice eller hos något av Länstrafikens försäljningsombud. Du ska som vanligt visera ditt Resekort i en biljettläsare ombord.

Enkelbiljett kan köpas i Länstrafikens app, med reskassa i bussens biljettläsare, hos kundservice eller hos något av Länstrafikens försäljningsombud. Resekortet kan laddas med reskassa i Länstrafikens webbshop, hos Kundservice eller hos något av Länstrafikens försäljningsombud. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-17 19:20
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.