Gå till innehåll
Sydnärke / Kultur

Sten Bolling, 105, ett hälsofenomen, avled på söndagen. Arkivfoto: Weine Ahlstrand.

Sten Bolling, 105, har gått ur tiden

Publicerad: 14 January 2019 11:51

Ingenjören, dansören, konstnären Sten Bolling har 105 år gammal gått ur tiden. Efter en tids sjukdom avled han på söndagen

Sten Bolling drabbades för 14 dagar sedan av en blodpropp i hjärnan och var intagen på USÖ. Han blev delvis förlamad och hade svårt med talet och somnade till slut in tidigt på söndagen,. Det uppger för Sydnärkenytt hans dotter Maggie Sigurdsson.

Sydnärkenytts första uppgifter om omständigheterna kring dödsfallet var felaktiga vilket vi ber om ursäkt för.

Med Sten Bollings bortgång har en undantagsmänniska i Sydnärke gått ur tiden.

Dans var Sten Bollings favoritgebit, här i en svängom i Brunnsparken. Foto: Weine Ahlstrand
Engagerad människa

Sten Bolling har flera gånger berättat om sitt långa och händelserika liv i artiklar, i radio, på film. Välkände Lars-Åke Stenström intervjuade honom i Länsradion förra året:

- Han var en väldigt engagerad människa och hade ett så klart minne om vad som hänt under ett långt liv.  Man blev avundsjuk, säger Lars-Åke Stenström. Han var inspirerande att prata med.

En god kavaljer

Sten Bolling växte upp i Åmmeberg, blev ingenjör med ett teknikintresse som han aldrig övergav. Han hade även måleri som ett stort intresse och blev vid sin höga ålder mest uppmärksammad för sina insatser som oförtrötttlig dansör.

- Jag har fått mig berättat från Brunnsparken i Örebro att Sten var först upp på dansgolvet och sist av. Han fick inte sitta en enda dans, säger Lars-Åke Stenström. Han var en god kavaljer.

Annons

Nyheter