Gå till innehåll
Sydnärke

Vilken match han gjorde i sin comeback Piotr Protasiewicz! Tappade inte en enda poäng till moståndare och visade hur svårslagen han är på Sannahed. Foto: Viktoria Salonen.

Pepe formidabel
i Indian-comeback

Publicerad: 24 June 2014 21:53

SPEEDWAY: Indianerna tog tredje raka storsegern när Dackarna slogs tillbaka med 53-37 inför 2902 åskådare på Sannahed. Piotr Protasiewicz var tillbaka i laget efter skada och gjorde succe med 14 poäng. - Det är det här laget jag velat köra med hela säsongen och det hade varit tjänstefel att peta Pepe, sade lagledare Dalle Andersson-Bäckström.

Mycket av snacket inför matchen handlade om Piotr Protasiewicz vara eller inte vara i laget. Den skada som hållt Pepe borta några matcher har öppnat upp för Cameron Woodward och Piotr Swiderski och de har tagit den chansen och varit med om att föra Indianerna till stora segrar över Västervik och Piraterna.

Men Pepe leverade speedway i världsklass direkt i comebacken och frågan är om det längre är nån som vill se ett Indianerna utan Pepe.

- Jag har inte glömt bort hur man kör speedway, sade Pepe till Kumlanytt efter matchen.

Nicki hade det tufft

Precis som i de två senaste hemmamatcherna ryckte Indianerna åt sig en ledning omgående. Vasse Kenneth Bjerre startade med en tjusig omkörning på innern i heat 1 och ordnade 4-2. Piotr Protasiewicz kunde fått ett enklare heat att comebacka i, då han ställdes mot Nicki Pedersen i heat 3. Men Sannaheds polska älskling fixade en femetta ihop med Antonio Lindbäck.

Pepe och Lindbäck gjorde för övrigt succe ihop. Körde tre heat tillsammans och tog två femettor och en fyrtvåa på dessa heat. Världsstjärnan Nicki Pedersen hade det inte lätt på Sannahed, hans danske kollega Niels-Kristian Iversen dominerade Nicki i deras möten, och i heat 7 var det Fredrik Lindgren som gav Pedersen en lagom hård knuff med cykeln och tog sig förbi. 

Dackarna gjorde vad de kunde för att nå ikapp och i heat 10 plockade de bort båda ordinarie förare i det heatet och toppade med Pedersen och Buczkowski. Det blev en lyckad toppning då de vann heatet med 5-1, men Indianerna ledde ändå med 36-24 i paus.

Iversens delikatess

Piotr Protasiewicz var kungen, men matchens delikatess bjöd Niels-Kristian Iversen på i heat 12 då han från tredje plats, och som ensam Indian i heatet, dök mitt mellan Mikkel Bech Jensen och Nicki Pedersen. Det gick ett uppskattat tjus genom publiken när Iversen med en graciös smidighet klämde sig mellan.

Indianerna vann till slut matchen med 16 poäng, 53-37 och snöt därmed även åt sig bonuspoängen från Dackarna. Med tanke på hur bra uppställningen utan Pepe och Joel, med Woodward och Swiderski i, presterat är det inte konstigt att röster höjts om att fortsätta med den uppställningen.

Efter kvällens match kan vi konstatera att båda uppställningarna funkar riktigt bra, säkerligen ett besked som Dalle Andersson-Bäckström är nöjd att ha med sig.

- Jag är supernöjd, jag har fått en hel del skit för att jag ändrat på ett vinnande lag. men jag har ju trott på det här laget sen säsongen började, och nu fick vi verkligen visa det går att köra med det här laget också.

"Tjänstefel peta Pepe"

Den funkade ganska bra den här uppställningen med?

- Ja, och så fick Joel köra fyra heat med utan att vi plockade bort honom, och vi tar bonusen, det är riktigt bra.

Vad säger du om Peps comeback?

- Han kommer in och tar fullt och han är så väldigt viktig för det här laget, det hade varit tjänstefel att ta bort han!

Piotr Protasiewicz själv hade sin vana trogen bråttom till omklädningsrummet efter match, han är inte mannen som står och solar sig extra i glansen efter bra matcher, Kumlanytt hann ändå ändå ifatt Pepe och fick några ord.

- Doktorn sa att det normalt tar fyra, fem veckor, men nu är jag tillbaka efter två veckor. Jag tränade i fredags och i måndags och det har inte kännts perfekt, men jag vet att banan här i Kumla är lätt att köra på och jag har inte glömt hur man kör speedway.

"Kommer ha ont imorgon"

Hur kändes kroppen efter din skada då?

- Idag kändes det bra, men jag är så uppe i varv nu, men imorgon med 100 procents säkerhet kommer jag ha ont, men jag har ända till söndag på mig till nästa tävling nu. 

Och vilken match du gör, tar fullt, vad säger du om insatsen?

- Bra för mig, men det viktigaste är att vi vann. Vi förlorade mycket i början av serien, men nu har vi kommit igång och hittat formen och kan vi köra så här när det blir play-off blir vi farliga.

Efter ditt sista heat slog du dig för bröstet, vad betydde det?

- Jag kände mig glad bara, väldigt glad.

Max tvivlade aldrig

Mikael Max har kommit igång ordentligt efter sin fiaskoartade start på säsongen. Han framstår mer och mer som den trygga, stabila pch rutinerade kugge han värvades som, vann båda reservheaten och tog åtta poäng.

- Jag är nöjd förutom på ett heat. Det är viktigt för laget att jag presterar i reservheaten, så det känns skönt nu.

Du hade det tungt i början av säsongen, nu är du en helt annan förare, vad är det som blivit bättre?

- Jag hade lite otur i början av säsongen, hade strul med maskineriet och hade bara stolpe ut. Men jag kände ändå hela tiden att jag tycker jag åkt rätt bra även om det blev lite poäng i början, och nu senaste matcherna har jag fått kvitto på att jag var rätt ute så det känns skönt. 

Till sist kan vi konstatera att jumbon Västervik föll igen, denna gång hemma mot Smederna med 43-47. Det ska väldigt mycket till för att smålänningarna inte blir ett av de två lag som missar slutspel.

INDIAN BETYGEN 1 - 5

Fredrik Lindgren 2: Ett riktigt bra heat, det 7:e, i övrigt inte helt lyckad.

Kenneth Bjerre 3: Började riktigt starkt, men kom av sig. Har en tendens att falla tillbaka under matchen och inte orka fullt ut.

Piotr Protasiewicz 5: Kommer tillbaka och tar fullt direkt. Vilken kung!

Antonio Lindbäck 3: Ser ut att ha kul på banan, till skillnad från ifjol. 

Niels-Kristian Iversen 4: Som alltid stark på Sannahed, körde stuntals åttor runt en sån världsstjärna som Nicki Pedersen.

Mikael Max 4: Har hittat formen, mycket viktig för laget om han kan ligga kvar på den här nivån.

Joel Andersson 2: Slog Robin Aspegren i två heat, det ger klart godkänt.

Kommentarer

1 december 2023 tas möjligheten att kommentera artiklar tillfälligt bort. Kommentarerna beräknas vara tillbaka i ny tappning i början av 2024.

Annons

Nyheter