Gå till innehåll
Sydnärke

Röd och blå är bäst - Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck inledde matchen med en femetta.

Vargarna munsbit
för hungriga Indianer

Publicerad: 22 July 2014 19:39

SPEEDWAY: I härligt sommarväder vann Indianerna klart över Vargarna med 56-34. Hemmalaget inledde direkt med en femetta och kopplade ett fast grepp om matchen inför 3 537 åskådare. - Jag hade en svacka i början av säsongen, men nu känns allt bättre, sade Joel Andersson som vann två heat.

Vargarna vann hemma med 49-41 men det försprånget hade Kumlalaget hämtat in redan efter sju heat när man var i ledning 26-16.

Det stod tidigt klart att Indianerna skulle vinna den här matchen, den som ville ha spänning och inte bara segerdefilering kunde hoppas på att Vargarna alla fall skulle hota om bonuspoängen.

Pepes mästartakter

Men när Piotr Protasiewicz och Cameron Woodward vann med 5-1 i heat 8, efter att Vargarna toppat, och Indianerna gick upp i ledning med 31-17 förstod de flesta vart det barkade.

Pepe Protasiewcz visade sina mästartakter som så ofta förr, vann alla sina fyra heat och stod sen frivilligt över i nomineringen. Fredrik Lindgren vann två heat, det tionde efter hård kamp mot Adrian Miedzinski.

Även Antonio Lindbäck knep en trea, Niels Kristian Iversen fick till slut två heatvinster men även ett fall. Mikael Max vann ett heat, men det som fick de flesta att jubla extra mycket var Joel Anderssons två heatvinster.

Joel nollade i första reservheatet, men vann både heat 5 och 11. Tidigare hade unge Andersson endast en heatvinst på hela säsongen, nu tog han alltså två i samma match. I heat 5 rundade han Jason Doyle i sista kurvan och heat 11 var en 5-1 defilering från start till mål med reservkamrat Mikael Max.

"Måste lära sig hitta sin väg"

- Jag är jättenöjd, allt klickade för mig idag. Det är ju en egoboost att vinna heat och förhoppningsvis går det lika bra nästa match med, sade Joel efter matchen.

Du har haft det ganska tufft i serien, även om du kommit mer och mer, har du tvivlat på din åkning?

- Jag hade en svacka i början av säsongen och det gick dåligt var jag än körde, men nu känns det som jag är på väg uppåt, allt har blivit bättre.

Du är ju bra med i själva åkningen ändå, men i starterna har du ofta halkat efter, är det nåt man kan träna på, eller är det bara matchträning som gäller?

- Tränar du själv då kan starten kännas bra även om den inte är så bra. Här möter du världsstjärnor som startar bra varenda gång, du måste hitta på mer och våga mer för att hänga med, men det är en rutinsak.

Frågar du ofta om råd eller tips, du har ju en del rutinerade åkare runt om dig?

- Visst de hjälper till om jag frågar, men det är en egoistisk sport på ett sätt. Allt är personligt och man måste lära sig sin egen väg.

"Sätter oss i respekt"

- En bra match, vi får ihop hela laget, det är ingen som gör en dålig match. Och jag tycker speedwayen som bjuds här är en upplevelse för publiken. Banan är snabb och man kan åka överallt, tyckte lagledare Dalle Andersson-Bäckström.

Ni vinner med stora siffror varje hemmamatch, hur tror du övriga lag uppmärksammar det?

- Jag tror vi sätter oss i respekt och kan vi köra så här bra hemma i ett slutspel är det väldigt mycket värt då man tar med sig poängen. Vi har haft svårare på bortaplan, men ändå inte förlorat med så stora siffror som vi vinner hemma, fortsätter vi bara jobba på kommer det bli bra.

Joel Andersson tar två heatsegrar idag, vad säger du om hans insats och vad skulle det betyda få igång honom ordentligt?

- Det är ju jättekul såklart och betyder väldigt mycket. Viljan finns där, så är det när man är ung så det gäller hålla honom lite cool ibland. Nu hade han bättre starter idag än han brukar ha och det där kommer komma mer och mer.

Bryts den långa förlustviten mot jumbon?

Ni körde med Cameron Woodward idag istället för Kenneth Bjerre, vad säger du om Woodwards insats?

- Jag tycker han gör bra ifrån sig, han är med och kämpar om poängen hela tiden och jag tycker han är värd mer poäng och han är kanon att ha i laget.

Är det nån skillnad ha med Woodward istället för Bjerre i laget?

- Cameron är en sån person som går runt och snackar med alla, Bjerre är mer den tysta personen som går i sin egen lilla värld. Men vi behöver ha igång Bjerre också, det är bara bra att vi har flera förare att ta av om någon inte är på topp.

Indianerna ligger på femte plats i tabellen, det är bara två poäng ner till Smederna som ligger under slutspelsstrecket. Avsågade i botten med bara tre poäng är Västervik, och det är just dem som Indianerna reser för att möta i nästa omgång om två veckor.

Den som kan sin historia vet dock om hur ruskigt svårt Indianerna har att vinna i Västervik, är detta året då förlustförbannelsen i Småland bryts?

INDIAN BETYGEN 1 - 5

Fredrik Lindgren 3: En stabil match av kaptenen som plockade ihop nio poäng på fem heat.

Antonio Lindbäck 3: Gör bättre ifrån sig än förra säsongen. Formpilen pekar snett uppåt.

Piotr Protasiewicz 4: Tog fullt hemma - igen. Utan tvekan en av seriens bästa hemmaåkare. Hade han kört nomineringsheatet och vunnit det med hade femman suttit där i betyg.

Cameron Woodward 2: Fick en dålig start på matchen, men körde upp sig och kvitterar ut ett godkänt betyg. Frågan är om australiensaren får fortsatt förtroende nästa match på Bjerres beskostnad?

Niels-Kristian Iversen 3: Elva poäng på fem heat, känslan är ändå att Iversen kan bättre. Kraven på dansken är höga efter alla kanonmatcher han bjudit på senaste säsongerna.

Mikael Max 3: Framstår allmer som den stabile och rutinerade kugge han värvades som. Är oftast med bra/hyfsat i starterna och gör få misstag på banan.

Joel Andersson 4: Fick välförtjänt utdelning med två heatsegrar och förärades med kvällens högsta jubel från hemmapubliken.

Laddar spelare...
Annons

Nyheter