Gå till innehåll
Sydnärke

Niels-Kristian Iversen och Cameron Woodward firar en femetta i heat 4 framför supportrarna. Frågan är om Woodward förtjänar att petas framöver? Foto: Viktoria Salonen

Piraterna kölhalade

Publicerad: 17 June 2014 21:09

SPEEDWAY: Indianerna följde upp måndagens kross av Västervik med att även utklassa Piraterna med 56-34 inför 3 221 åskådare. Nuvarande uppställning har gjort succé och det kan bli svårt för Piotr Protasiewicz att ta sig tillbaka i laget. - Jag skulle behålla den här uppställningen säsongen ut, då kan det bli guld för Indianerna, sade Tommy Rander, chefredaktör för Speedway Racing.

Efter en knölig start på säsongen har Indianerna vaknat till ordentligt och kört speedway av absolut högsta kvalitet de två senaste matcherna. I måndags var det Västervik som fick stryk med 62-34 och dagen efter tvålades svenska mästarna Piraterna dit med 56-34. 

- Vi blir utklassade av Indianerna som gör det fantastiskt bra, sade Piraternas lagledare Stefan Andersson.

Piraterna hade övervikt i ett heat

Indianerna satte an tonen direkt, Kenneth Bjerre gick ut och besegrade Greg Hancock i första heatet, ledning 4-2. Det följdes upp av en femetta i reservheatet av Cameron Woodward/Mikael Max och en ny femetta i heat 4 där både Iversen och Woodward slog världsstjärnan Chris Holder. Ledning 17-7 efter fyra heat, förra året tappade Indianerna en stor ledning hemma mot Piraterna, men så skulle inte bli fallet nu.

För laget bara fortsatte trumma på och faktum är att Piraterna bara hade poängöverläge i ett enda heat av de 15 under kvällen, det tionde när Holder och Linus Sundström vann 4-2 mot Bjerre och Max.

Det var en sån där kväll när inget kunde gå fel och även det som var dåligt blev bra. I heat 9 exempelvis bommade Iversen starten, men superdansken körde sen förbi både Greg Hancock och Bjarne Pedersen som det var den enklaste saken i världen.

I heatet innan för övrigt toppade Piraterna och stoppade in kanonduon Darcy Ward och Chris Holder. Resultat? Indianerna vann heatet med 5-1 genom Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck. 37-23 i paus drygades ut till 56-34 vid matchens slut och Indianerna avancerade upp till fjärde plats i tabellen.

Cameron Woodward har tagit för sig ordentligt i år och har bildat ett mycket bra reservpar med Mikael Max mot Västervik och Piraterna.
Vem ska bort?

- Vi går in direkt och dominerar och jag är jättenöjd med hela laget, nu börjar de komma igång och visa att de kan köra bra speedway, sade Dalle Andersson-Bäckström om sitt manskap.

Indianernas lagledare har fått se den här nykomponerade uppställningen göra stor succe och bjuda på propagandaspeedway två matcher i rad nu. Och frågan är om laget verkligen ska spräckas när Pepe kommer tillbaka från sin skada? I så fall måste man plocka bort både Woodward och Swiderski och reservsidan blir ett stort frågetecken igen.

Woodward tog sju poäng på fyra heat, var med och bidrog till tre femettor,  och framstår alltmer som ett  fynd. Och vare sig han eller Swiderski förtjänar verkligen inte att petas framöver sett till vad de, och framförallt laget, presterat de senaste matcherna. Indianerna får en ruskigt bra bredd med de båda i uppställningen. Å andra sidan förtjänar knappast Pepe heller att petas framöver. 

Han öppnade säsongen oerhört bra (innan skadan) och den trofasthet och hjärta han visat för Indianerna genom åren är beundransvärd. Men fortsätter Indianerna köra så här bra och stabilt är det frågan om det finns plats för Pepe och Joel Andersson? Tommy Rander, chefredaktör för Speedway Racing och välkänd profil har sin dom klar.

"Jag är lite som en sköldpadda"

- Det var fruktansvärt bra speedway och Indianerna verkar ha fått ihop ett lag till sist. Jag skulle behålla den här uppställningen framöver definitivt. Det verkar stämma väldigt bra med den här sjuan och kollar man i depån är det trevlig stämning. Ibland måste man ta tuffa beslut för lagets bästa och med den här uppställningen kan Indianerna ta guld.

Cameron Woodward själv var väldigt diplomatisk och ödmjuk när han tillfrågades om hur han såg på framtiden i laget.

- När jag skrev på var jag väl medveten om att jag var tänkt som en back-up till laget. När Pepe kommer tillbaka får jag vara beredd på att stiga åt sidan, han är en riktig klassförare och den insatsen han gjorde mot Vetlanda (15 poäng) var helt otrolig. Jag hoppas bara att jag får fler chanser under säsongen och så länge jag har ett lag som vill ha mig till nästa år är jag nöjd.

Det är nog många som är förvånade över den klass du visat upp i år, vad säger du själv?

Jag har haft en långsam utveckling på min karriär och inte haft den där riktigt bra säsongen som gjort att starka lag i ligorna i Europa velat signa mig. Jag är lite som en sköldpadda, men jag har alltid trott jag ska ta mig till högre nivåer och så länge jag fortsätter utvecklas är jag nöjd.

"Trodde ej Woodward var så bra"

- Jag tycker Cameron och även Max på reserven gör ett kanonjobb och hela laget är väldigt stabilt, vi visar upp en hög lägstanivå och då blir det så här, sade lagledare Dalle.

Ni värvade ju Woodward som back-up, är han bättre än ni trodde?

- Ja inte trodde jag att han skulle vara så här pass bra och det är en superkille att ha i laget, han hjälper till och skapar bra stämning i depån. 

Att denna uppställning presterat så bra öppnar ju upp för många frågor, kan du verkligen plocka bort Woodward och Swiderski framöver för att sätta in Pepe och Joel (som var den tänkta startsjuan inför säsongen), när Pepe kommer tillbaka, om de fortsätter köra så här bra?

- Nästa vecka blir det alla fall det här laget, Pepe är inte helt hundra och behöver tid. Det är inte lätt att peta Pepe, han har kört så väldigt bra för oss och det är en fråga vi får ta när han kommer tillbaka vilket lag vi ska köra med då.

INDIAN BETYGEN 1 - 5

Kenneth Bjerre 4: Såvål Hancock, Ward som Holder fick stryk av den lille dansken som visat upp en helt annan åkning än senast han var i Indianerna. 

Piotr Swiderski 2: Stabil insats utan att glänsa. Fyra poäng på fyra heat. 

Fredrik Lindgren 4: Det är svårt att tro att Fredrik varit borta så länge från Sannahed, han ser ut att hitta runt som i sin egen bakficka. Starterna kan bli bättre, men åker riktigt fort och hittar många olika spår. 

Antonio Lindbäck 3: Ser ut att ha kommit tillbaka bra efter sin skada. Klass när han och Lindgren slog intoppade Ward och Holder med 5-1 i heat 8.

Niels-Kristian Iversen 4: Superdansken är mäktig! Tretton poäng på fem heat.

Cameron Woodward 4: Ett fynd som Indianerna hittat, ingen trodde nog Woodward var så här bra. 

Mikael Max 3: Visar upp en helt annan åkning än i början av säsongen. Ser väldigt stabil ut. 

Laddar spelare...

Kommentarer

1 december 2023 tas möjligheten att kommentera artiklar tillfälligt bort. Kommentarerna beräknas vara tillbaka i ny tappning i början av 2024.

Annons

Nyheter