30 October 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Smittspridningen ökar- nu vårdas folk på sjukhus igen

Smittspridningen av Covid-19 fortsätter tillta i Örebro län. Det är bland de yngre vuxna smittspridningen är störst just nu.

Av totalt cirka 5 000 PCR-prover var knappt 250 positiva. Det innebär ungefär 80 fall per 100 000 invånare i länet.

Högst antal provtagna och flest antal positiva fall finns bland personer i åldrarna 20-29 år. Bland dem testades sammanlagt 80 personer positivt för covid-19 förra veckan.

– Det är oroande att smittspridningen fortsätter uppåt och viktigt att vi alla gör allt vi kan för att bryta detta, säger Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare i Region Örebro län i ett pressmeddelande.

Fester och jobb sprider smitta

Smittspridningen sker på flera olika sätt, i olika verksamheter, Det uppstår bland annat smitta i samband med idrottsaktiviteter, på arbetsplatser och efter sociala evenemang, som till exempel fester. Det förekommer också fall på skolor och på Örebro universitet.

– Det handlar främst om situationer där människor har nära kontakt med varandra. Det går att bryta smittspridningskedjor om vi håller avstånd, tvättar händerna noga och ofta och är hemma när vi är sjuka, fortsätter Rasmussen.

Hon anser också att det är viktigt att de som är covid-smittade är noga och följer de förhållningsregler som de får och att de deltar i smittspårningen.

Antalet fall

Antal bekräftade fall i Region Örebro län totalt sedan utbrottet: 3 411

Covid-patienter på vårdavdelning just nu: 3

Covid-patienter på intensivvårdsavdelning: 0.

Under flera veckor har inte några Covidpatienter vårdats på sjukhus. Den trenden verkar vara bruten. (HÖs)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-10-14 8:57
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.