Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
19 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Smittan ökar men från låga nivåer

Smittspridningen av Covid-19 fortsätter vara låg i Örebro län. Men sedan ett par veckor är dessvärre trenden ökande igen, men fortfarande på en låg nivå.
Under vecka 30 upptäcktes drygt 65 nya fall, vilken är något fler än veckan innan. De flesta nya fallen finns bland helt ovaccinerade personer i 20-30-årsåldern.

I dag, tisdagen den 3 augusti, vårdas en patient för covid-19 på vårdavdelning i länet. Inte någon intensivvårdas.

Ungefär var fjärde person som smittats av covid-19 under vecka 30 har smittats utomlands flertalet i Spanien.

Under vecka 30 analyserades cirka 2 150 prover vilket är ungefär lika många som under vecka 29. Andel positiva prover var 2,7 procent under vecka 30.

–  Vi ser tydligt att smittspridningen framför allt sker bland ovaccinerade personer i 20-30-årsåldern. En annan sak som är väldigt tydlig är att semesterresor är en klar riskfaktor, många av de som blir sjuka nu har smittats i utlandet och då i synnerhet på någon populär turistort, skriver Lisa Vennberg, Region Örebro läns biträdande smittskyddsläkare i ett pressmeddelande.

Till de som återvänder från en semesterresa har hon en särskild hälsning.

– Kom ihåg att testa dig enligt de rekommendationer som finns efter hemkomsten till Sverige. 

Hon uppmanar också alla att följa de råd som fortsatt gäller för oss alla, det vill säga att det är viktigt att hålla avstånd, undvika trängsel samt att isolera och testa dig om du har symtom, även om man är vaccinerad. (HÖs)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-08-03 15:06
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.