Gå till innehåll
Sydnärke / Hockey
En hockeyspelare firar efter att ha gjort mål på en ishall.

Viktor Greveback jublar efter ett av sina två mål mot Grums IK. Nu väntar en tredje och avgörande match.

Kumla Hockey fixade avgörande match i kvalet

Publicerad: 24 February 2024 21:28

Kumla Hockey fixade en tredje och avgörande match, i kvalet mot Hockeyettan, efter 3-2 och två mål av skyttekungen Viktor Greveback. - Jag får spela den hockey jag tycker om bäst, säger Greveback till Sydnärkenytt.

Hade Kumla Hockey förlorat denna match hade säsongen varit över. Men de tog det till en tredje och avgörande match efter att vunnit en jämn drabbning med 3-2 mot Grums IK under söndagen i Kumla. 

Två mål av Greveback

Men det var ingen lätt seger.

Grums ledde efter halva matchen med 1-0. Men skyttekungen Viktor Greveback kvitterade till 1-1 i andra perioden med ett klassiskt “måltjuvsmål”. 

Inom 30 sekunder i tredje perioden kom 2-1 och 3-1 till Kumla. Christopher-Robin Ericson satte 2-1 och Greveback satte 3-1 med ett mäktigt slagskott i powerplay. 

Grums reducerade till 3-2, och gudarna ska veta att de hade saftiga lägen att kvittera till 3-3 därefter. Men Kumla höll undan till seger. 

IFK Hallsberg föll

-Det är en jämn match, med mycket chanser, så det hade inte varit konstigt med fler mål. Vi har slipat på lite detaljer sen förra matchen i Grums och det gynnade sig idag. Jag tycker att vi vinner rättvist, vi är det spelförande laget stora delar av matchen, sade Viktor Greveback efter matchen. 

Greveback gjorde 35 mål på 28 matcher i Division 2. Nu har han fortsatt med tre mål på två matcher mot Grums IK i kvalspelet. Han öser in mål. 

-Jag känner ett stort förtroende och får spela den hockey jag tycker bäst om. Sen har jag hela tiden haft en playmaker som gillar mer att passa än att skjuta vid min sida under säsongen. Det är en stor bidragande faktor, sade Viktor Greveback.

Kumla Hockey har därmed en avgörande tredje match under söndagen hemma mot Grums IK klockan 16. Likaså har IFK Hallsberg, borta mot Valbo, de föll med 1-4 i Valbo under lördagen och den tredje och avgörande spelas i Valbo. 

Annons

Nyheter