Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Skolavslutningar utan anhöriga- Klasserna träffas var för sig i klassrummen.

Precis som förra året så kommer det inte bli några skolavlsutningar i traditionell mening i Sydnärkenytts område. Klasserna kommer träffas var för sig i sina klassrum, för att sedan ta bussen hem eller hämtas av föräldrar. Tanken är att släkt och andra bekanta ska inte vara på plats vid skolan.

I Askersunds kommun slutar skolorna på fredag, I Hallsberg, Kumla och Lekebergs kommun på torsdag. Skoleleverna i Laxå slutar dock igen redan i morgon, onsdag.

– Det kommer bli som förra året. Klasserna träffas var för sig, med sina lärare, i klassrummen. Inga föräldrar eller släktningar på plats, mer än när barnen ska hämtas, säger skolschefen i Askersund, Annelie Döragrip.

Hon uppmanar också alla att följa de rekommendationer som finns för att förhindra smittspridning när man träffas utanför skolan för att fira skolavslutning och student.

– Håll avstånd. Träffas i små grupper, delta inte om man har symtom. Faran är inte över.

Det blir dock ett speciellt arrangemang för kommunens niondeklassare, som alla går på Sjöängsskolan i Askersund. Det kan man läsa mer om här.

Liknande avslutningar över hela Sydnärke

Planerna för skolavslutning, från förskoleklass upp till högstadiet ser ungefär lika ut i alla fem Sydnärkekommunerna. Klasserna kommer träffas var för sig med sina lärare, för att sedan åka hem. Inga större samlingar, inga anhöriga på plats mer än när man ska hämta sina barn - och ungdomar.

Folkhälsomyndighetens allmänna råd kring privat umgänge och fester säger så här:

Umgås i en mindre krets! Vad är då en mindre krets?

Enligt folkhälsomyndigheten är det ett fåtal personer, men det går inte att säga en exakt siffra. Vilka och hur många som ingår i kretsen kan variera utifrån varje individs livssituation. För någon kan det innebära några nära vänner, för en annan person den närmaste familjen.

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-08 11:37
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.