12 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Sverigedemokrat dömd för sexuellt ofredande

Det började för flera år sedan. En kvinna i Sydnärke, som bor granne med en lokalpolitiker för Sverigedemokraterna, såg hur denne gick ut med sina hundar. Vid flera tillfällen blottade han sig, berättar kvinnan som kände ett obehag.

Ännu värre blev det när hon fick ta emot ett brev i juni 2017 där det stod att hon skulle lägga ut en röd hink på torkvindan om hon ville ha sex med mannen. Det kom ytterligare ett brev i september 2018. Där stod att hon skulle hänga upp ett visst klädesplagg på torkvindan om hon ville ha sex.  I både breven fann en beskrivning om var i skogen som sexmötena skulle äga rum.

Inget av breven var undertecknade, men via DNA har polisen kunnat konstatera att det var SD-mannen som skickat breven. Själv nekar mannen.

God lokalkännedom

Nu har han dömts för två fall av sexuellt ofredande. Enligt tingsrätten måste det vara någon med god lokalkännedom som skrivit breven, och eftersom det fanns DNA-spår från honom på ett av breven är domstolen övertygad om att det är den förtroendevalde Sverigedemokraten som skickat breven.

Han döms till 80 dagsböter à 250 kronor. Han ska också betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-11 11:03
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.