Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Sverigedemokrater delade ut tårta till vård/omsorgsboenden i Askersund och Laxå

Sverigedemokraterna i Askersund och Laxå ägnade Nationaldagen åt att dela ut tårtor till personalen på vård- och omsorgsboenden. En avdelning i Askersund sa dock nej. – De ville inte ta emot några tårtor från oss, säger Jonas Bygdén, gruppledare för SD Askersund.

– Vi delade ut över 20 tårtor till de olika vård- och omsorgsboenden som finns i Askersund och Laxå. De togs emot med glada miner, säger Jonas Bygdén.

“Räcker med en stark röst i gruppen”

Information om att föreningen Sverigedemokraterna Askersund-Laxå skulle åka runt och dela ut tårtor ska ha utgått sedan tidigare. En avdelning på ett boende i Askersund valde dock att tacka nej.

– De hade diskuterat det i arbetsgruppen och kommit fram till att de inte ville ta emot några tårtor från oss. Om jag får spekulera lite så räcker det ju att en stark röst i gruppen säger nej så vill ingen annan riskera att ha en felaktig värdegrund, hur gott det än vore med en tårtbit på Nationaldagen.

Nåväl, det är inget krav att ta emot tårta som skänks utifrån. Men tårtan kom ändå till användning, den gick istället till de boende på avdelningen.

– Vi gav tårtorna till brukarna istället, det kunde inte avdelningen vägra att ta emot, avslutar Jonas Bygdén.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-08 12:46
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.