Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

S i länet nominerar Magdalena Andersson

Även Örebro läns socialdemokrater vill se Magdalena Andersson som ny partiordförande. Därmed ökar stödet för henne från partidistrikten.

Det var en enhällig distriktsstyrelse som i veckan beslutade att nominera Magdalena Andersson till partiordförande. 

Partiets medlemmar har fått lämna tankar och förslag på viktiga egenskaper en kommande partiordförande bör ha, och man har även föreslagit namn.

Förmåga att axla ansvaret

- Vi är många som känner Magdalena Andersson som en mycket skicklig finansminister och jag är övertygad om att hon har förmågan att axla ansvaret som Socialdemokraternas partiordförande och Sveriges statsminister, säger Matilda Ernkrans, distriktsordförande för Socialdemokraterna i Örebro län, i ett pressmeddelande.

Stödet för Magdalena Andersson som ny partiordförande växer i landet. Ytterligare tre partidistrikt meddelade på torsdagen att de ville se Andersson som ny partiordförande, enligt TT. Det är Östergötland, Sjuhäradsbygden och Sörmland. Därmed har nio av 26 partidistrikt nominerat henne, bland annat de två tunga distrikten Stockholm och Skåne. 

Magdalena Andersson har dock själv ännu inte gett besked om hon står till förfogande.

(LGM)
 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-10 8:22
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.