Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Nu förlängs covidrestriktionerna

Nu förlängs covidrestriktionerna ytterligare. Som allra tidigaste kan restriktionerna för exempelvis hur många som får vara med på olika evenemang börja lätta i mitten av maj meddelade regeringen i dag.

Regeringen hade tidigare öppnat för att restriktionerna, som bland annat innefattar begränsningar i hur många deltagare offentliga tillställningar får ha, skulle kunna lätta den tredje maj. Nu har man, i samråd med folkhälsomyndigheten, åter skjutit fram det datumet.

Orsaken är som så många gånger förr helt enkelt smittläget. För många smittas fortfarande och belastningen på sjukvården är för hög.

– Det vi ser nu kan vara början till slutet på pandemin. Men det är viktigt att alla i Sverige nu tänker till, sa statsministern under presskonferensen tidigare i dag.

– Först när belastningen på sjuvården går ner och färre smittas kan vi ta de första stegen mot att släppa på restriktionerna.

Det statsministern syftar på när han menar att alla nu måste tänka till dyker upp senare i presskonferensen. Då berättar nämligen socialminister Lena Hallengren att följsamheten av de nuvarande restriktionerna är dålig och dessutom minskar och har gjort det i flera veckor. Allt enligt rapporter från Länsstyrelserna.

– Vi är trots det bra på att följa restriktioner. Men det måste bli bättre. Vi har inte lagstiftning i Sverige för att straffbelägga den som går in i en affär. Man måste ta ansvar ändå, sa hon. (Hös)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-22 16:27
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.