Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Fullsatta läktare i Sverige snart möjligt

Det har länge varit restriktioner för vilket publikantal som får tas in vid evenemang. Men från 29 september kommer dessa restriktioner försvinna i Sverige. Detta meddelas under tisdag eftermiddag.

Det var vid en presskonferens under tisdagen som beskedet gavs av socialminister Lena Hallengren, kulturminister Amanda Lind och Johan Carlson, generaldirektör för Folkhälsomyndigheten. 

- Det här innebär att vi äntligen tar det fjärde steget mot att avveckla restriktionerna och att vi redan i slutet av denna månad kommer att kunna ha fulla salonger och läktare runt om i landet, sade Amanda Lind, kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna.

- Vi tar bort deltagartaken för evenemang både inomhus och utomhus. Vi tar också bort övriga begränsningar som avståndskrav mellan sittplatser och sällskap. Det här är naturligtvis ett oerhört viktigt besked för arrangörer i landet. (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-07 15:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.