Gå till innehåll
Sydnärke

Regionen ska bygga IT-hus för 220 milj kr

Publicerad: 25 September 2019 16:55

NCC Sverige AB får uppdraget att bygga ett nytt IT-hus i området vid USÖ. Det beslöt Region Örebro läns servicenämnd på onsdagen. "Målbudget" för projektet är cirka 220 milj kr.

Som det är nu sitter medarbetarna vid Region Örebro läns IT-avdelning utspridda på flera olika adresser i Örebro, och det finns ett behov av att samla verksamheten på en och samma plats. Det är en av anledningarna till att Region Örebro län har för avsikt att bygga ett nytt IT-hus, förklarar regionen i ett pressmeddelande efter beslutet.

 Förutom kontorslokaler kommer huset även att rymma mindre lagerytor, godsmottagning, datahall och teknikutrymmen. Det ska också utredas om en solcellsanläggning ska installeras på det taket av byggnaden.

Nytt steg, nytt hus

- Det känns bra att vi nu tagit ytterligare ett steg mot ett nytt hus för Region Örebro läns IT-verksamhet. I huset kommer vi att ha ändamålsenliga och moderna lokaler som underlättar arbetet för våra medarbetare och som ger goda möjligheter till en effektiv verksamhet, säger Håkan Stålbert (KD), ordförande i Region Örebro läns servicenämnd.

Enligt gällande tidplan ska projekteringen starta direkt efter dagens beslut så att byggnationen kan påbörjas i mars år 2020. IT-huset planeras vara färdigt våren år 2022, och verksamhetsklart hösten år 2022.

Målbudget för hela projektet är cirka 220 milj kr kronor, men närmare kostnad beräknas under kalkylfasen gemensamt med upphandlad entreprenör, uppger regionens presstjänst på Sydnärkenytts fråga. (LLz)

Annons

Nyheter