Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Stöd erbjuds företagare som vill byta ägare

För att underlätta för företag som står inför ett ägarebyte, eller vill rekrytera personal, erbjuder nu Region Örebro län stöd.

Det finns ett stort intresse hos länets företag att genomföra ägarbyten. Samtidigt rapporterar många branscher svårigheter att hitta rätt arbetskraft, enligt Region Örebro län.

I spåren av pandemin

-I spåren av pandemin ser vi att det är ett relativt stort antal företag som har behov av att byta ägare men för att klara av att ta det nödvändiga steget behövs ofta inspiration, kompetens och rådgivning från omgivningen, säger ett pressmeddelande Irén Lejegren, socialdemokratisk ordförande i Örebro läns regionala tillväxtnämnd.

1,4 miljoner för nästa år

Den regionala tillväxtnämnden, tillsammans med Region Västmanland, utökar nu stödet till ALMI Företagspartner med totalt 1,4 miljoner kronor för nästa år. Dessa medel ska inte enbart gå till att ge stöd vid ägarbyten, utan också användas för att hjälpa de branscher som har svårt att hitta arbetskraft. 

Små och medelstora företag

-Med ett särskilt fokus på små och medelstora företag vill vi nu genom ALMI säkerställa att länet företag har de verktyg de behöver för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen. Att företagen hittar rätt personer att anställa är ju många gånger avgörande för att de ska kunna expandera verksamheten, säger Irén Lejegren.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-06 14:18
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.