23 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

"Ta hjälp av oss för högkvalitativ äldreomsorg"

Pensionärernas Riksorganisation, PRO, välkomnar satsningen på äldreomsorgen från regeringen och samarbetspartierna Centerpartiet och Liberalerna. Pengarna är ett bra första steg för att bygga upp en högkvalitativ och välfungerande äldreomsorg. PRO hjälper gärna till i det bygget.

- Vi hoppas att kommunerna tar hjälp av oss och de andra pensionärsorganisationerna, för att få fram en äldreomsorg värd namnet, säger i ett pressmeddelande Christina Tallberg, ordförande PRO.

- Vi bidrar gärna, till exempel i de kommunala pensionärsråden, med råd till en omsorg som passar oss äldre. Vi har den kunskapen.

Vid en pressträff på måndagen presenterade statsminister Stefan Löfven (S) och Centerledaren Annie Lööf planerna. Bland annat är regeringen och samarbetspartierna överens om ett permanent tillskott på fyra miljarder kronor årligen till äldreomsorgen. Dessutom förstärks det så kallade äldreomsorgslyftet med 1,7 miljarder kronor.

Stora utmaningar

- Inte minst coronapandemin har på ett smärtsamt sätt visat oss de stora utmaningar äldreomsorgen står inför. Jag utgår från att landets kommuner förvaltar satsningen på ett klokt sätt, säger Christina Tallberg. Det är viktigt att detta inte är en engångssatsning.

Regeringen och samarbetspartierna föreslår också ytterligare miljarder för att kunna möta det ökade behov av vård som följt i spåren av coronapandemin. Bland annat har planerade operationer fått ställas in.

- Också den satsningen gynnar många äldre personer, som väntar i kön kanske på en höftleds- eller ögonoperation.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-09-07 16:00
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.