Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Polisen har misstänkta för brott i Pålsboda

Det var ungdomar som åkte i den här bilen, som efter att de hamnat i diket, hotade en man med järnrör. Foto: Henrik ÖstenssonDet var ungdomar som åkte i den här bilen, som efter att de hamnat i diket, hotade en man med järnrör. Foto: Henrik Östensson

Vi har tidigare rapporterat om flera allvarliga händelser i och omkring Pålsboda förra veckan. Till händelsen där en man blev hotad med järnrör av ungdomar som kört i diket utanför hans hus finns nu två misstänkta, uppger polisen. Även när det gäller det rån som inträffade i orten i fredags finns en misstänkt.

– Vi har haft en ökad närvaro i området och rört om lite i grytan. Pratat med ungdomar och föräldrar. När vi gör så brukar det efterhand komma upp information. Så har det blivit den här gången också. Vi har två personer som vi nu misstänker för det här brottet, säger Per Berggren på polisen i Hallsberg.

Personerna är dock inte frihetsberövade..

– Nej, vi hoppas kunna knyta dem hårdare till händelsen och därefter gripa dem inom några dagar. Utredningsläget ser bra ut.

I fallet med den unge. man, 15 år, som blev rånad och misshandlad i centrala Pålsboda fredag eftermiddag har det nu inletts en åklagarledd förundersökning. Där finns också en misstänkt men ännu ingen frihetsberövad. Att det redan blivit en åklagarledd undersökning beror på att brottsoffret är så ung.

Demokratibrott

När det gäller den skadegörelse undertecknad blev utsatt för i samband med att Sydnärkenytt rapporterade om händelsen med mannen som blev hotad, rubriceras den nu av polisen som demokratibrott.

– Ja, enligt ett regeringsbeslut för några år sedan har vi skärpt synen på händelser, brott där journalister utsätt för olika brott. Att värna yttrandefriheten ska vara en av samhällets, polisens viktigaste uppgifter, menar Per Berggren.

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-08-10 13:47
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.