Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Laxå BTK går mot serieseger i fyran

Tomas Andersson, Lars Eriksson, Magnus Tålsgård och Andreas Johansson spelade för Laxå BTK. Foto: Anders BjörkTomas Andersson, Lars Eriksson, Magnus Tålsgård och Andreas Johansson spelade för Laxå BTK. Foto: Anders Björk

PINGIS: Laxå BTK har seriesegern i division 4 i en liten ask efter lördagens seriesammandrag i Pålsboda. Klubben har dock inga ungdomar för tillfället och även Pålsboda GOIF saknar helt ungdomsverksamhet.

Laddar spelare...

Efter två nya segrar under lördagen i Folkaboskolan står Laxå BTK med ena foten i division 3. Ett seriesammandrag återstår, med två matcher, och det räcker för Laxå med en poäng där så har de säkrat seriesegern.

Ledare saknas i Laxå för ungdomar

- Vi möter Nerikes Kil och Pålsboda sista sammandraget och de ligger tvåa och trea i tabellen, så det blir inga enkla matcher. Men en poäng ska vi försöka fixa så vi vinner serien, fastslår Andreas Johansson, Laxå BTK

Laxå slog först Ålsta BTK med 8-1 och sen Östansjö IF med 8-4 denna dag. Medelåldern för de fyra som representerade laget var hög, klart över 50 år. Frågan är vad som kommer bakom nuvarande gubbar i Laxå?

- Det finns inga ungdomar alls i klubben just nu. Vi har fått flera förfrågningar den senaste tiden, men det saknas tyvärr ledare och utan dem kan vi inte bedriva någon ungdomsverksamhet, säger Andreas Johansson.

Andreas har själv spelat pingis sedan tolv års ålder i Hasselfors, Svartå och nu Laxå BTK. Han var även ungdomstränare i Laxå fram till för några år sen då jobbtider gjorde att han inte kunde fortsätta som ledare.

Finns föräldrar som vill engagera sig?

Som mest var det runt 25 ungdomar som spelade pingis i Laxå BTK för fyra, fem år sedan. Ingen av dessa ska enligt Andreas spela pingis längre efter att ungdomsverksamheten på orten försvann.

Det som krävs för att dra igång med ungdomar igen är att minst en förälder engagerar sig. "Ja, absolut då skulle det funka, avslutar Andreas Johansson".

För hemmalaget Pålsboda blev det en vinst och förlust under lördagen. Vinst 8-6 mot Lindesbergsgänget Storå, men förlust 8-4 mot Nerikes Kil som därmed tagit ett järngrepp om andraplatsen i serien som betyder kval.

- Första matchen borde vi ha vunnit ganska enkelt tycker jag, men det blev hårt ändå. Sen andra matchen hade vi Nerikes Kil som låg en poäng före oss i tabellen, men de var för bra för oss idag, erkänner spelaren Daniel Järlebark.

Tunnt även i Pålsboda

Pålsboda åkte ur division 3 ifjol och är inte helt nöjda med årets säsong.

- Vi hade nog förväntat oss att hänga med lite bättre. Nu ser det ut som att vi "bara" blir trea i serien och då inte ens når kvalplatsen. Men det är kanske lika bra att vi är kvar i division 4, det är stor skillnad på division 3 och 4.

Hur är det med ungdomsverksamheten i Pålsboda just nu?

- Vi har tyvärr inga ungdomar alls. Vår yngste spelare är nästan 30 år. Det är tråkigt att vi inte har någon tillväxt, men egentligen handlar det om att det är ledarbrist. Vi har nästan ingen av oss spelare som bor i Pålsboda längre.

Numer tränar man i Ekeby eftersom det blir närmast sett till var spelarna bor. Om ett par helger kommer Pålsboda GOIF att anordna sin relativt stora årliga tävling Pålsbodapoolen. Den spelas som alltid i Folkaboskolan.

Övriga "Sydnärkeklubbar" då? I Lekeberg finns Gropens IF vars lag kommer vinna division 5 och gå upp i fyran. I division 4 finns Östansjö IF. Som högst i division 3 finns AGA BTK och Ålsta BTK:s A-lag.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-02-15 18:30
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.