03 December 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Osäker framtid för Tiveds enda butik

Paul Särnholm som i nio år drivit Tiveds handel lägger av vid årsskiftet. Framtiden för traktens enda handelsbod är osäker även om en del intressenter finns. - Det här är inte direkt ett 40-timmarsjobb, säger Paul Särnholm som nu tänker fortsätta med cateringverksamhet.

Populärt på sommaren men vintern är tyngre för en handelsbod i glesare bygd.

-Det går inte att hålla på i längden som vi gjort, förklarar Paul Särnholm. Jag brukar säga att det blir åttadagarsveckor

Även om det inte varit så känt så har han utvecklat cateringverksamhet och närvaro på marknader och det tänker han nu koncentrera sig på.

- Det blir mer och mer såna jobb, förklarar han

Och då orkar han inte längre driva Tiveds handel.

- Visst, om det hade varit bättre föräljning hade man inte behövt göra så många andra jobb, säger han. Men det här är väl framtiden för landsbygden.

Många nedlagda

- Om man tar en radio på fem mil från Tived så är det helt otroligt vad många butiker som slagit igen, i Röfors, Hasselfors, Olshammar...

Anrika Tiveds handel vid Sannerud är förstås en viktig knutpunkt för bygden, inte minst sommartid. Butiken har utvecklats under åren och har till exempel en välskött hemsida.  Om den slår igen vid årsskiftet får kunderna istället åka till Finnerödja, Askersund, Laxå.

Men finns det någon som kan ta över?

- Jag har några intressenter men jag vet inte hur seriöst det är, säger Paul Särnholm.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2014-10-21 17:40
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.