12 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Padelhall färdig och öppnar 1 augusti

Mikael Andersell är hallsbergare, numer boende i Örebro. Men det lär bli mycket tid i Kumla framöver. Foto: Anders BjörkMikael Andersell är hallsbergare, numer boende i Örebro. Men det lär bli mycket tid i Kumla framöver. Foto: Anders Björk

Kumlas nya padelhall står nu klar och 1 augusti kommer den att öppna. Mikael Andersell är entreprenören med hyreskontrakt på tio år. - Det känns superspännande, säger Mikael Andersell.

Bygget av Kumlas första padelhall startade hösten 2018 och tidsplanen har funkat så man kommer att kunna öppna 1 augusti. Tre av fyra banor är spelklara, den fjärde väntar man på underlag till, men det kommer inom kort.

"Hoppas det inte är en fluga"

- Nä, men det blir bra. De är duktiga som har hållit i bygget så jag hoppas att alla kommer vara nöjda, säger Mikael Andersell som kommer att driva "Papa Stadium" som hallen är döpt till.

Hallen innehåller förutom banor, två större handikappanpassade omklädningsrum, en lounge, en liten kiosk där man kan köpa utrustning och enklare tilltugg, och det finns även lekrum för barnen och en hiss.

- Sen ska vi sätta upp två stora TV-apparater, en vid entrén och en vid loungen. Första halvåret kommer jag vara i hallen väldigt väldigt mycket, sen får vi se vilka behov som finns, fastslår Mikael.

Det är NA Bygg som uppfört hallen och Kumla Fastigheter som kommer att äga den. Mikaels kommer att stå som hyresvärd på ett kontrakt som är tio år.

- Det är lång tid, så jag hoppas att det här inte är en fluga utan att intresset håller i sig. Men jag är nöjd med de förutsättningar och villkor som är.

Hittade en kollega efterhand

Kumla Fastigheter har betalat för fastighetens ytterskal, men Mikael har själv investerat i banor och inredning. 

Han har sagt upp sig från tidigare jobb på Nybetong för att satsa helhjärtat på detta. Och det kommer att krävas då öppettider blir mellan 6-24 sju dagar i veckan. Från början var han ensam på tåget, men inte nu.

- Jag har haft tur att hitta en bra kille som ville köpa in sig och vara med på tåget, så vi är två, men jag har majoriteten av ägandet, fastslår Mikael.

Kollegan heter Anders Sjöberg. En örebroare som beskrivs som en padelentusiast och idéspruta. Men hur startade hela den här resan då? Jo, man kan säga att det tog sin början efter första gången Mikael själv spelat padel.

- Mina föräldrar skulle gå i pension och de hade lite ingångar till importföretag så jag tänkte att det skulle vara kul att prova beställa hem lite rack, så det började alltså med rack och jag hade kommit ganska långt med den delen.

Kände idrottslig rivalitet mot Kumla

Mikael fick därefter ett tips om att han borde prata med politikerna i Kumla eftersom tipsaren hört rykten om att de ville bygga en ny padelhall. Ett par till ska ha varit intresserade, men valet föll på Mikael.

- Varför det blev just jag vet jag inte. Vi fick göra en skrivelse där vi beskrev varför det skulle gå just till oss och efter det fick jag beskedet, berättar Mikael.

Han säger sig älska sporten, den enda nackdelen han kommer på är att man måste vara fyra för att spela. Mikael är uppväxt i Hallsberg och har länge bott i Örebro, kopplingen till Kumla är "ingen alls" egentligen, säger han.

- Genom rivaliteten i idrotten har jag hatat Kumla (Mikael har spelat hockey och fotboll), men jag måste säga att jag ändrat uppfattning. Jag gillar stadskärnan och så som jag blivit behandlad i det här projektet.

Banor uthyrs 60 och 90 minuter

- Allt har gått väldigt smidigt och snabbt och jag är verkligen imponerad.

Mellan kl 15-21 kommer det kosta 400 kr/timme att hyra en bana. Övriga tider är 25 procent billigare. Två av banorna ska gå att hyra per timme och de övriga två hyr man 90 minuter, då är kostnaden 600 kr.

- Jag har dividerat det här med tider mycket och jag tror 60 minuter är lagom för de som inte spelat så mycket, och 90 minuter mer passande för de som spelar oftare. Vi börjar så här och får utvärdera det efter ett tag.

Eftermiddagar, kvällar och helger tror Mikael kommer vara välbesökt från början. Utmaningen blir att hitta intressenter tidigare på dagen. Han vill gärna få ett samarbete med exempelvis skolor, pensionärer och funktionshindrade.

Nybörjarkurser startar inom kort

Via telefonen har han ett program som kan styra mycket av det funktionella i hallen. Allt från att öppna och låsa, till belysning, tider och annat. 

- Väldigt mycket sker ju genom elektroniken idag. När du bokar en tid får du en kod för att komma in i hallen, den gäller en halvtimme innan tid är bokad, och belysning på banor slås på tio minuter innan ens tid startar.

Redan i september kommer man att starta kurser för nybörjare. Till våren ska sedan ett seriespel dra igång. "Vi ska låta det sätta sig först och se hur stort intresset är för att kunna göra det riktigt bra".

Hur känns det nu då?

- Helt underbart! Jag har gått och väntat och sett fram emot den dagen vi kan öppna. Det är nästan två år sen jag tog första kontakten och nu känner man att det börjar närma sig, det känns superspännande, avslutar Mikael Andersell.

Samma ämne:
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-15 14:15
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.