09 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Intresset för veckotidning stimulerande!

Idén att starta veckotidningen Sydnärkenytt faller i god gjord. Efter den första ruschen fortsätter det att varje dag droppa in nya intresseanmälningar. När jag räknade i söndags hade vi passerat en första milstolpe - över 600 personer har skriftligen meddelat att de stödjer tanken.

Det är en  bra siffra och ett intresse som jag ser som mycket stimulerande för fortsättningen.  Vi är ju bara i början på vår kampanj för att väcka intresset för att vi Sydnärke får en egen tidning.

Den sällsynt sköna sommaren dämpade något vår arbetslust men under augusti drar vi på Sydnärkenytt igång verksamheten på många händer:

  • Våra webbsidor kommer att utvecklas på flera sätt.
  • Radio Sydnärke kommer att höras av många fler.
  • Webb-TV-inslagen kommer att kunna ses även via Telia
  • Den gratisutdelade tidningen Kumlanytt/Sydnärkenytt utkommer med tre nummer i höst
  • En ny redaktion kommer att starta i Laxå

Betänk då att mycket av detta arbete sker på ideell grund - vi har alltid plats för intresserade som vill medarbeta! Det betyder inte att vi svävar i det blå - vi finns på en marknad med allt vad det innebär av utgifter och inkomster.

Men det som driver oss, vårt existensberättigande om man ska vara högtidlig, det är att vi vill bidra till den gemensamma berättelsen om livet i Sydnärke. Den kan inte åstadkommas av några få.

Därför blir jag så glad när vi får hejarop och att minst 600 personer  redan är med på tåget för den gemensamma veckotidningen Sydnärkenytt. Och vi kommer bli fler. Hur många fler beror även på dig som läser detta.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2013-08-20 18:25
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.