28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Örebro Slott öppnar portarna inför advent

Träffa tomten och landshövdingen, smaka slottsbakade lussebullar, julpyssla och lyssna på julmusik. Allt det här och lite till kan göras på lördag när Örebro Slotts alla portar öppnas för alla som vill komma.

- Varmt välkomna, det är lika roligt varje gång att få visa vårt Slott och hälsa på alla som vill komma, säger landshövding Maria Larsson i ett pressmeddelande.

I sedvanlig ordning lördag före första advent öppnar Maria Larsson sitt residens för att låta alla som vill smaka på husföreståndarens hembakta lussebullar och få en titt på hur det ser ut innanför Slottets väggar.

Lämna önskelista

Mellan kl 13 och 16 på lördag, i stora matsalen, bjuds på hembakade saffransbullar, pepparkakor, saft och kaffe. Och i det gamla köket kan barnen lämna sin önskelista till tomten och julpyssla. Jul- och folkmusik spelas på mandolin av musikern Hannes Hart Svedberg.

Samtidigt kommer även andra hyresgäster på Slottet att hålla öppet: Örebro läns museum har utställningarna Möjligheternas spegel - sinnenas begär, Barnet i tornet, visar slottshistoriska modeller och berättar historien om byggnaden vid Vasasalen resp sydvästra och sydöstra tornen. (fri entré)

Örebro slotts besökscenter (Örebrokompaniet) öppnar Barnens slottstorn för julpyssel och grandekorationer och annat skoj  och ger möjlighet för barn att möta Spöket Laban. (Här kostar det entré 40 kronor). 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-28 22:51
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.