Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
03 June 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Odlandet i fokus både i Kumla och Sköllersta

Det grönskar ordentligt just nu, inte minst i våra trädgårdar. På bilden, grönskande potatis i ett växthus någonstans i Sydnärke. Foto: Henrik Östensson (Och jo, bilden är faktiskt från i år)Det grönskar ordentligt just nu, inte minst i våra trädgårdar. På bilden, grönskande potatis i ett växthus någonstans i Sydnärke. Foto: Henrik Östensson (Och jo, bilden är faktiskt från i år)

Våren är odlandets tid. På söndag blir det vårmarknad, plantmarknad, både i växthusen vid Sjöparken i Kumla och vid Tingsgården i Sköllersta.

Vid Sjöparken drar arrangemangen igång klockan tio på söndag, alltså den 14 maj. Fokus på marknaden är odling och trädgård, men det kommer finnas en hel del annat. Det kommer finnas bland anant grönsaker och växter samt mathantverk,  bröd, champinjoner, äppelmust, rökt fisk, skaldjur och fågelholkar från Hjortkvarn.

En nyhet är att man bjudit in ett slags föreläsare. 10.30 och 12.30 kommer en Olliver Saade från Florett Design som bland annat kommer kommer visa hur man binder en fin vårkrans på ett bra sätt.

I Sjöparken är det Kumla kommun som står bakom arrangemanget. Självklart kommer även de vanliga etablissemangen vid Sjöparken vara öppna.

Plantdag vid Tingsgården

På gräsplanen utanför Tingsgården i Sköllersta drar man igång klockan 14.00.  Här välkomnas utställare, det hela är lite av en plantbytardag, har man växter att sälja, eller vill byta är man välkommen, eller för att bara köpa.

Det kommer finnas perenner, kryddörter fröer, krukväxter och olika sticklingar. Vill man sälja exempelvis hemgjord saft och sylt är man också välkommen.

Det kommer också finnas kaffe och saft med hembakt bröd att köpa. Det är klass fem från Sköllersta skola som bakat och säljer för klasskassan. De kommer också sälja ett fikabrödslotteri med hembakta vinster.

Det är tredje året man kör en plantdag i Sköllersta. För första gången kommer det detta år finnas ett par odlingsföretagare på plats.

 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-05-11 12:56
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla