Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Pålsbodas Rockabillykille: en ungdomsgård behövs

Göran Lindell, Göran Lindell, "Pålsbodas Rockabillykille" puffar för en ungdomsgård på orten. Detta och mycket mer finns att läsa i nya numret av Sydnärkenytt. Foto: LG Månzon

Nya numret av tidningen Sydnärkenytt är här. Här kan du läsa reportage från kommunerna i Sydnärke. Du får tidningen i din brevlåda eller så kan du hämta den i ett flertal butiker. Utan kostnad, förstås.

I septembernumret har vi i reportageform dykt ned i samhällsangelägenheter, och guppat på vågorna tillsammans med Askersunds jolleseglare. Visste ni förresten att detta är länets största seglarklubb?  

Fler exempel ur tidningen följer här: hur tre systrar startade eget textiltryckeri utifrån sin stora hobby – att skapa och trycka på textilier. Och hur gör man äggoljetempera? Milis Ivarsson i Fjugesta reder ut begreppen, och hon vill att världen målas med ägg, olja och pigment. 

Vi tittar in i Regnbågens lägenheter

Hur blev Hallsbergs omtalade projekt Regnbågen? Snart är det klart. Närmare en kvarts miljard kronor beräknas upprustningen av hyreshusen komma att kosta. Men fint blir det – och vi har tittat in i några lägenheter och kan berätta om satsningen.  

Ingen har väl undgått att det varit oroligt i Pålsboda i somras. Sydnärkenytt besökte orten en fredagskväll i sena sommaren, för att spegla människors känslor. Alla säger samma sak. Några få ungdomar orsakar strulet, men de allra flesta unga är ju skötsamma…

Ungdomsgård och rönnbär

En ungdomsgård behövs, tycker många. Fast hela lösningen är det nog inte. Men en viktig del, eller som Göran Lindell, som kallas Pålsbodas Rockabillykille, sa: 

- Klart att ungdomarna behöver ett ställe att träffas på, precis som vi hade på den tiden jag var ung och bodde i Hjortkvarn.  

Detta och mycket mer finns i Sydnärkenytt för september.

Höll på glömma. I år noteras rekord för rönnbären. Tidningens matskribent Ing-Britt Jonasson har påpassligt bidragit med reportage hur man gör rönnbärssylt, rönnbärsgelé och rönnbärsdricka.

Och inte på en endaste rad nämner hon det där om “Surt sa räven” (om rönnbären). 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-23 12:51
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.