15 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Ännu en storförlust för Indianerna borta

Kenneth Bjerre är i en riktig formsvacka och hade det fortsatt tungt i tisdagskvällens match. Foto: Alexander ViktorssonKenneth Bjerre är i en riktig formsvacka och hade det fortsatt tungt i tisdagskvällens match. Foto: Alexander Viktorsson

SPEEDWAY: Indianerna avslutade förvisso med en femetta, men det var Lejonen som vann matchen med 54-36. Kenneth Bjerre och Piotr Protasiewicz hade det riktigt tungt hos Indianerna

Förhoppningarna fanns helt klart på seger inför matchen. "Jag tror på en bra chans för vinst", sade Tai Woffinden i Speedwayradio Kumla. "Bra starter och om vi hjälper varann på banan så ska det kunna gå", siade Ludvig Lindgren.

Bjerres form oroande

Men Indianerna fick en marddrömsstart på denna match, och det har man fått i lite för många bortamatcher nu. Efter tre heat stod det 13-5 och efter ännu en femetta i heat 7 ledde Lejonen med hiskeliga 30-12.

Kenneth Bjerre och Piotr Protasiewicz plockade en ynka poäng på sju heat ihop. Bjerres form är djupt oroande. "Pepe" har för låg lägstanivå på bortaplan, något de som följer Indianerna vet sen tidigare.

Positivt var att Krystian Pieszczsek visade att han har kapacitet. Efter en tung start på matchen vann polacken sitt tredje heat mot tufft motstånd, och han var med och avslutade ihop med Holder och ta en femetta.

Bästa indianer var ändå (igen) Chris Holder och Tai Woffinden. Holder blev matchens främste poängplockare med 13 pinnar och Woffinden fick ihop 12 poäng på sex körda heat.

Chans till direktplats semi borta

Men Lejonen var så mycket jämnare och tog i och med segern även hem bonuspoängen. Hemma vann Indianerna med 50-40, men då Lejonen var 18 pinnar före här var man alltså åtta bättre sammanlagt och fick bonusen.

Övriga tre matcher var alla jämnare. Smederna vände ett underläge och besegrade Masarna borta. Västervik vann programenligt hemma mot Rospiggarna. Och Dackarna vände till seger borta mot Piraterna.

Så trots förlusten består Indianernas avstånd på sju poäng ner till strecket, så slutspel ska man fixa. Däremot är det nu kört att kunna ta en av de två direktplatserna i serien till semifinal.

POÄNG: Chris Holder 13, Tai Woffinden 12+1, Krystian Pieszczek 6+1, Ludvig Lindgren 2+2, Joel Andersson 2, Kenneth Bjerre 1, Piotr Protasiewicz 0

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-13 20:56
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.