Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
24 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Fredrik Idevall ny chef på Sydnärkes Byggförvaltning

Nu är det klart med ny chef för Sydnärkes byggförvaltning. Fredrik Idevall tillträder tjänsten som samhällsbyggnadschef den 24 augusti och kommer närmast från jobbet som enhetschef för samhällsplanering och infrastruktur på Region Örebro län. Detta skriver Askersund kommun i ett pressutskick.

Fredrik Idevall efterträder tidigare chefen för byggnadsförvaltningen, Lars Johansson, som gått över till en tjänst som projektledare på Askersunds kommuns tekniska förvaltning.

– Vi är mycket glada och nöjda med att Fredrik ska börja jobba hos oss efter sommaren. Fredrik har en lång och gedigen erfarenhet inom de frågor som byggförvaltningen hanterar och kommer bli en stor tillgång för de tre kommuner, Askersund, Laxå och Lekeberg, som ingår i samarbetet med en gemensam byggförvaltning, säger Marie Hillman, kommundirektör i Askersunds kommun, som är värdkommun för Sydnärkes byggförvaltning.

Fredrik gillar Sydnärke

Fredrik Idevall är 59 år och bor i Segersjö utanför Odensbacken, men han har sedan tidigare ett gott öga till södra länsdelen.

– Jag har alltid haft en positiv känsla för Sydnärkekommunerna. Jag vill jobba nära medborgarna, de som lever och verkar i kommunerna och jag brinner för planering och byggande som verktyg för att utveckla samhället. Det sammantaget gjorde att jobbet känns väldigt lockande, säger Fredrik Idevall, som alltså får titeln samhällsbyggnadschef.

– För att bättre matcha byggförvaltningens uppdrag har vi förändrat titeln till samhällsbyggnadschef, säger Marie Hillman.

Sista veckorna i augusti blir händelserika för den blivande samhällsbyggnadschefen.

– Jag fyller 60 år några dagar innan jag tillträder tjänsten. Det här är en chans för mig att göra något annorlunda, det känns kul att ta sig an en ny utmaning istället för att luta sig tillbaka, säger Fredrik Idevall.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-05-19 11:33
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.