Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Nu öppnar
Sydnärkes biografer igen

Nöjespalatset Bergsfästet verkar bli först ut med filmer efter Coronanedstängningen. Redan nästa onsdag blir det bio. Foto: Margareta Swenson.Nöjespalatset Bergsfästet verkar bli först ut med filmer efter Coronanedstängningen. Redan nästa onsdag blir det bio. Foto: Margareta Swenson.

Från och med idag 1 juni råder det nya Corona-restriktioner angående antalet personer på allmänna samlingar och offentliga tillställningar. Detta har gett länets biosalonger möjligheten att starta upp sin verksamhet från och med idag.

Det nya restriktionerna gör det möjligt för upp till 50 deltagare inomhus vid event med sittplatser, men endast 8 deltagare om sittplatser inte kan tillgodoses.

Kumla Folkets Hus kommer försöka dra igång sin verksamhet nästa helg.

– Det blir kanske inte 100% verksamhet ifrån start utan vi kommer kanske vara igång i full fart igen till hösten säger Claes Lundberg, verksamhetschef på Folkets Hus Kumla.

Inget program finns än tillgängligt så inga biljetter går att köpa ännu men det verkar som att det kommer gå att vänta sig att få se filmer så som Oscarsnominerade Promsing Young Woman samt Croodarna 2 med flera på bio i Kumla inom en snar framtid.

Premiär av Godzilla vs. Kong

I Laxå drar Laxå Biografförening i gång med sina filmvisningar den nionde juni med den efterlängtade Godzilla vs. Kong. Det kommer finnas 50 platser och biljettsläppet kommer uppmärksammas via deras sociala medier.

Hur verksamheten kommer se ut under sommaren är ännu inte bestämt och kommer påverkas av publikens engagemang samt tillgång till filmer men målet kommer vara att visa film på Bergfästet i Laxå varje söndag under sommaren.

Drar igång igen efter sommaren

Bioverksamheten i Hallsberg har dock bestämt att inte dra i gång sin verksamhet här innan sommaren. Bioverksamheten, som visar filmerna i en av Alléskolans lokaler, brukar ta sommaruppehåll. Det kommer gå att förvänta sig några visningar i tidigast augusti för verksamheten att sen dra i gång igen till hösten.

Inte heller i Askersund planeras det någon större verksamhet i sommar. Eventuellt kommer det hålla vissa grattisvisningar av filmer som riktar sig mot det yngre åldrarna. Vi kan vänta oss barn- och ungdomsfilmer så som Nelly Rapp och Disneyfilmen Själen.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-01 15:25
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.