25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Normala nivåer i Tisaren

Vi kan konstatera att nivåerna i Tisaren är normala just nu och att vi har en god prognos för vattenförsörjningen i Kumla och Hallsberg, skriver Kumla kommun i ett pressmeddelande på torsdagen.

Tisaren har återhämtat sig under vintern. Nivån är 99,93 meter över havet, vilket är det precis som den ska vara den här tiden på året. Tillrinningen har varit bra under vintern och våren och med årets nederbörd och snösmältning har Tisaren återställts efter den torra sommaren vi hade förra året.

Som förra året

Förra året i april hade vi precis samma nivå i Tisaren som nu. Vi hade den allra torraste sommaren under de 270 år som mätningar har gjorts, och klarade oss ändå utan att behöva införa bevattningsförbud. Det betyder att vi ser positivt på vattenförsörjningen även om vi får en varm sommar.

Om sommaren blir het och nivåerna i Tisaren sjunker under 99,70 meter över havet, börjar vi rapportera om läget kontinuerligt på kumla.se/tisarvattnet, på samma sätt som förra sommaren.

Men, som vanligt vill vi påminna om att vårt dricksvatten inte är för givet och att vi alltid ska använda det klokt och sparsamt.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-09 20:46
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.