Gå till innehåll
Sydnärke
En kvinna står och ler på en brygga vid en sjö och bär flera medaljer runt halsen. Träd och grönska syns i bakgrunden.

Nicki Wictorin visar stolt upp sina tre guldmedaljer som hon erövrade vid SM i Västerås för några veckor sedan. Foto: Anders Björk

Nicki trivs som solo, dansade hem tre guld på SM

Publicerad: 13 June 2024 16:14

Kumlatjejen Nicki Wictorin vann nyligen tre guld på SM i dans inom soloklasserna cha-cha, samba och jive. -Jag är bäst på att dansa solo, men ska bli bättre på pardans med, säger Nicki Wictorin

Nicki Wictorin har hållit på med dans ända sedan hon var ett litet barn. Det tog dock många år innan hon började vara med på tävlingar.

Under lång tid nöjde hon sig med att träna. 

“Det kändes läskigt”

-Jag tyckte det kändes läskigt att börja tävla. Men min tränare Dermot Clemenger pushade mig att börja och till slut vågade jag mig ut och jag märkte snart att jag älskade det och att det är det bästa jag gjort, säger Nicki Wictorin.

Tre kvinnor står på ett podium med medaljer runt halsen under en stor banderoll; kvinnan i mitten står på den högsta plattformen och indikerar förstaplatsen.

Nicki högst upp på prispallen vid SM nyligen där hon vann tre guld.

Nicki dansar hos Nerikes Dansinstitut som drivs av Dermot Clemenger och Diana Karlsson. Lokaler finns i Hallsberg och Örebro, oftast tränar Nicki i Hallsberg.

I mitten av maj anordnades SM i Västerås. Nicki dansade då hem guld i tre olika danser. Cha-Cha, samba och jive. Noterbart är att alla hennes guld kom i solodans, inte par. 

-Jag dansar både i par och solo, men solodans är det jag hållit på med längst, så där är jag lite bättre ännu, säger hon ärligt. 

Därmed inte sagt att konkurrensen är enkel i soloklasserna. I alla klasser som Nicki vann guld var det över 30 dansare med. 

Hoppas på guld i VM

Vad är det främst som gör dig så duktig på att dansa?

-Oj, jag har väldigt bra tränare och sen handlar det nog om att jag brinner för dansen så mycket och att jag älskar att träna. Jag tränar ett par timmar varje dag.

Om man spanar framåt så ser Nicki närmast fram emot ett VM som väntar i höst. Där är såklart konkurrensen än tuffare än SM, men Nicki siktar högt. Så högt det går.

-Målet är att vinna VM i solodans, sen om det blir i år eller nästa år får vi se, men jag vill ta hem det alla fall. Tänker man ännu längre fram så vill jag satsa mer på pardans och bli tillräckligt bra där med för att kunna tävla utomlands, avslutar Nicki Wictorin.

Annons

Nyheter