10 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Nu är det tid för Naturpasset

Det gäller ha ögonen med sig och hitta Naturpassets märken. Foto: Maude LarssonDet gäller ha ögonen med sig och hitta Naturpassets märken. Foto: Maude Larsson

Nu är det dags! Äntligen tycker många! Mer efterlängtat i år än någonsin. Man behöver inte så mycket förkunskaper men lite nyfikenhet och tid, och tid är det många som har just denna vår.

Med Naturpasset kommer du ut och får frisk luft. Du kan gå, springa eller cykla när det passar dig och behöver inte tänka på att hålla avstånd till någon annan.

Naturpasset består av ett paket med en karta över orienteringskontroller som man skall besöka. Det är inte de vanliga rödvita skärmarna som orienterarna brukar jaga som man letar efter utan trästolpar med röd/vit markering om man har köpt skogspasset. På cykel och fotopasset markerar man på startkortet med en bokstav vilken bild och kontrollnummer som passar ihop.

Bytt namn

Naturpasset heter det idag tidigare var det SUS ”Ströva utan stress” eller Trimorientering och lockar varje år ut många människor i skog och mark. Det finns över hela Sverige och sitter i vårt område ute till slutet av september.

Tre olika pass

OK Tisaren har tre olika Naturpass. I år består det av Skogs-OL i Tripphult, Fotopass i Kumla tätort och Cykelpass i omgivningarna till Kumla och Hallsberg. Naturpasset är en motion som passar utmärkt i Coronatider.

Utlottning av priser

Om man har besökt tillräckligt antal kontroller (15 st på cykel, 17 st på foto och 14 på skog) deltar man i en lokal utlottning av priser om man lämnar in sitt start-kort.

Vad kostar det och var kan man köpa paketen? Priset är i år som vanligt 50 kr styck och försäljningsställen är: apoteket Kronan i Kumla och Hallsberg, biblioteket i Kumla samt OK Tisarens klubbstuga. Det går bra (rekommenderas) att betala med swish på försäljningsställena.

Välkommen säger OK Tisarens Naturpasskommitté till gamla och nya motionärer. Naturpasset är mer än motion. Glöm inte pennan!

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-05-26 21:20
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.