Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Minns döde vännen med musikvideo från bygden

Filmen är inspelad i Åsbro (bilden) och Tångeråsa kyrka. Foto: Sune EskelinenFilmen är inspelad i Åsbro (bilden) och Tångeråsa kyrka. Foto: Sune Eskelinen

Johannes Räihä, sångare och låtskrivare från Hallsberg, har gjort en vemodig musikvideo inspelad i Sydnärke till minne av en bortgången vän.

Filip Sjögren är regissör. och Sune Eskelinen filmfotograf för musikvideon och det finns förstås ett helt team bakom satsningen som redovisas i slutet av videon, som nu ligger på Youtube.

Låten som presenteras heter Ouzo och är en singel tagen från Johannes Räihäs kommande debutalbum ”Om jag bara kunde bli naiv igen”. Den släpps den 15:e oktober.

Livet i stort

Johannes beskriver låten som en hyllning till en bortgången vän och till livet i stort. Minnesbilderna i videon har rundade hörn med en doft av svunnen tid tack vare äldre teknik.

- Ouzo skrevs egentligen ur sorg, när en kompis oväntat och hastigt gick bort för några år sen. Det blev sådär konstigt tyst i luften minns jag. Även om man aldrig vänjer sig vid sorgens tyngd så får man ju lära sig att leva med den, säger Johannes Räihä

- Men i slutändan blev Ouzo inte bara en hyllning till honom och hans sätt att vara, utan till livet i stort. Som en konstig indievariant av ‘Carpe diem’. (LLz)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-08-13 17:10
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.