28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

”Kostnad för synundersökning
borde täckas i glasögonbidrag”

Region Örebro bidrar med ett grundbidrag på 1 000 kr i bidrag till barn och ungdomar som behöver glasögon. Men i bidraget ingår inte synundersökning, något som Miljöpartiet nu vill ändra på. I en motion till regionfullmäktige föreslår MP att glasögonbidraget ska höjas med 300 kr för att täcka kostnaden för en synundersökning.

Det framgår av pressmeddelande på tisdagen från Miljöpartiet i Örebro län:

- Glasögonbidraget är bra men det kan för många familjer vara väldigt dyrt med en kostnad om 300 kr per barn för själva undersökningen, menar oppositionsråd Mats Gunnarsson. Har man flera barn kan det vara droppen som får bägaren att rinna över.

"Tunnar ut skyddet"

Miljöpartiet föreslår i sin motion en förstärkning av glasögonbidraget med två miljoner kronor vilket skulle räcka för att täcka synundersökning för cirka fyra tusen barn per år. 

- Vi ser med oro på att den nya majoriteten börjat tunna ur skyddet för de svagaste grupperna, tex genom höjningen av högkostnadsskyddet, säger Monika Aune, gruppledare för MP. Barnen är vår framtid och det är viktigt att alla får samma förutsättningar, oavsett föräldrarnas ekonomiska situation.

Miljöpartiets motion 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-02-06 0:06
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.