Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Moderaterna hade provval i länet

Under onsdagen presenteras resultatet av moderaternas partiinterna provval till Riksdag och Region. Elisabeth Svantesson kom på första plats i provvalet till Riksdagen. Oskar Svärd kom på andra plats och Lotta Olsson på tredje plats.

Detta fastslår Moderaterna i ett pressmeddelande.

 Provvalet till Region Örebro län är uppdelat i fyra valkretsar. Sebastian Cehlin kom på första plats i valkrets Örebro-Lekeberg, Oskar Svärd kom på första plats i valkrets södra länsdelen, Anna Nordqvist kom på första plats i valkrets västra länsdelen och Eric Viduss och Cecilia Albertsson kom på delad förstaplats i valkrets norra länsdelen.

 -Provvalet är en av flera delar som vägs in i arbetet med att ta fram ett förslag på en riksdagslista samt fyra regionfullmäktigelistor inför valet 2022 säger Maria Haglund ordförande i moderaternas nomineringskommitté i Örebro län.

 Riksdagsvalsedeln fastställs på riksdagsnomineringsstämman den 27 november och regionfullmäktigevalsedlarna fastställs under början av 2022.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-13 11:30
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.