Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Misstänkt för mordbränder i Sydnärke häktad

Branden i Vretstorp. Nära den brandplatsen hittade man under helgen en avliden person. foto: NärkenewsBranden i Vretstorp. Nära den brandplatsen hittade man under helgen en avliden person. foto: Närkenews

Den 18-åring som greps i torsdags, misstänkt för flera mordbränder, har i dag häktats, på sannolika skäl misstänkt för flera mordbränder. Även den man i 50-årsåldern, som greps i lördags, misstänkt för ett mord med koppling till bränderna, är nu häktad.

18-åringen misstänks för flera bränder i på samma fastighet i Rönneshytta och åtminstone en större brand på en gård utanför Vretstorp, den 17 september. Samtliga klassade som mordbränder. 18-åringen har befunnit sig på dessa platser när det brunnit. 

I anslutning till  den gård utanför Vretstorp där det brann den 17 september hittade dessutom polisen en avliden person i nu lördags, det vill säga den 25 september. Polisen misstänker att personen har mördats. Man har inte bekräftat att bränderna och det misstänkta mordet har samband. I samband med den utredningen har alltså en man i 50-årsåldern häktats som skäligen misstänkt för mord, alltså den lägre misstankegraden.

Så sent som den 22 september brann det på den fastighet där det brunnit flera gånger tidigare. Dagen därpå kunde polisen alltså gripa den 18-åring som nu begärts häktad. 

Polisen har varit mycket förtegen om händelserna och har hela tiden hänvisat till förundersökningssekretess.

Polisen på plats vid den gård där man hittat en avliden man. Foto: Närkenews Polisen på plats vid den gård där man hittat en avliden man. Foto: Närkenews
Även ett företag i Östansjö har spärrats: Foto: Närkenews Även ett företag i Östansjö har spärrats: Foto: Närkenews
Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-27 11:51
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.