Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Barnmissionen fixar konsert
med Mikael Järlestrand

Nu under helgen, den 27-29 augusti, ger sångaren Mikael Järelstrand konserter i Laxå och Odensbacken, tillsammans med pianisten Stephan Berg. Konserterna arrangeras i samarbete med Barnmissionen.

Mikael Järlestrand har studerat på Musikhögskolan i Malmö och har under snart 30 års tid rest runt och sjungit, kanske framförallt i kyrkor. Han har under åren också gett ut en rad skivor med sånger från den kristna musikskatten.

Hjälper utsatta barn
Mikael Järlestrand kommer sjunga och berätta mer om Barnmissionens arbete. Pressfoto: Barnmissionen Mikael Järlestrand kommer sjunga och berätta mer om Barnmissionens arbete. Pressfoto: Barnmissionen

Mikael är ambassadör för Barnmissionen och kommer i samband med sina konserter att berätta om föreningens arbete för att hjälpa utsatta barn i 15 länder runt om i världen. 

– Jag lärde känna Barnmissionen redan för 25 år sedan och genom åren med Tre Barytoner känns det som att jag känner till Barnmissionen ganska väl. Det är en fantastisk organisation där det är väldigt nära mellan människorna som stöder arbetet och mottagarna som tar emot hjälpen. Jag upplever att det är få mellanhänder och att inget försvinner på vägen, säger Mikael Järelstrand i ett pressmeddelande. 

I Sydnärkenytts område spelar Järlestrand i Bergskyrkan i Laxå, nu på fredag 27 augusti kl. 19, samt i Pingstkyrkan i Odensbacken lördag 28 augusti kl. 19.

Fakta - Barnmissionen

Barnimissionen är en kristen hjälporganisation som bedriver biståndsarbete. Insatserna sker med inriktning på barn, ungdom och familjer och hjälpen ges oavsett kön, etnisk, religiös eller politisk tillhörighet. Verksamheten finansieras framför allt genom faddergåvor och bidrag från allmänheten. Organisationen arbetar i ett flertal länder så som Filippinerna, Moldavien, Ukraina, Kenya, Malawi och Zambia. 

Källa: Wikipedia

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-08-25 17:35
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.