Gå till innehåll
Sydnärke / Brott
En byggnad med många fönster och cyklar framför sig.

En kvinna dömdes i tingsrätten för att ha misshandlat sin dotter. Foto: Axel Frisén

Mamma dömd för
misshandel av dotter

Publicerad: 5 December 2023 17:07

På morgonen den 11 februari fick den 11-åriga flickan i Sydnärke ta emot ett knytnävsslag i huvudet av sin mamma. Orsaken var att mamman blev arg att dottern skrek åt hundarna.
Efter misshandeln klättrade 11-åringen ut genom fönstret, tog sin cykel och ringde en kompis som bodde några kilometer bort. När den cyklande 11-åringen kom fram till sin kamrat hade hon fortfarande pyjamas på sig och berättade vad som hänt. Kompisens mamma ringde socialjouren, som i sin tur tog kontakt med polisen.

Efter ett barnförhör greps mamman till 11-åringen. Mamman satt häktad under tre dagar, misstänkt för misshandel av dottern.

Nu har saken avgjorts av tingsrätten. Mamman nekar till att ha slagit den 11-åriga dottern. Hon medger att hon viftade till med en handduk mot dottern, och att hon möjligen kom åt dotterns huvud.
Tingsrätten anser att det handlar om en misshandel, men bedömer den som en ringa misshandel.

Mamman döms till 80 dagsböter à 50 kronor (4 000 kronor). Hon ska också betala 10 000 kronor i skadestånd för den kränkning hon utsatt dottern för. Dessutom ska 1 000 kronor till Brottsofferfonden.

Annons

Nyheter