10 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Landshövdingen: Försiktig optimism – siffror som pekar åt rätt håll

Landshövdingen, Maria Larsson, är försiktigt positiv i den lägesbild om Coronaläget som Länstyrelsen i Örebro län lämnar varje vecka.

– Försiktig optimism, det är oerhört positivt. Men utan att vara glädjedödare måste jag påminna om att det inte är över än…

Landshövdingen pekar på flera siffror som går åt rätt håll. Betydligt färre positiva testsvar exempelvis. Läget inom sjukvård och äldreomsrog är fortsatt ansträngt och smitta finns på särskilda boenden för äldre, LSS-boenden och inom hemtjänstgrupper i stort sett samtliga kommuner. Den tidigare akuta bristen på skyddsutrustning är löst. Men behovet av skyddsutrustning på lång sikt är fortsatt stort i länets kommuner.

Många kommuner har fortfarande problem med personal på grund av sjukskrivningar.

Siffror som pekar åt rätt håll

Region Örebro län vittnar om att antalet nya fall i länet avtar och är försiktigt optimistiska vad gäller smittspridningstakten

Antalet inlagda patienter på IVA ökar inte utan har istället varit jämn de senaste veckorna och tenderar minska. Antalet patienter som vårdas på vårdavdelning med anledning av covid-19 har sjunkit de senaste veckorna.

Av de personer som testades för covid 19 vecka 20 var 15 procent av samtliga provtagningar positiva. Tidigare veckor har man legat på ungefär 25 procent positiva, smittade.

I lägesrapporten oroar sig länsstyrelsen för försämrad livskvalité hos äldre och riskgrupper på grund av den fysisk distanseringen, isoleringen.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-05-20 15:48
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.